Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Τα "60 λεπτά" στο "περιβόλι της Παναγίας"


Το Άγιο Όρος, το υπερχιλιόχρονο ιερό κέντρο του Ορθόδοξου μοναχισμού, που τελεί υπό την πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, παρουσίασε μέσα από το φακό του σε ειδικό αφιέρωμα ανήμερα το Πάσχα, η εκπομπή «60 λεπτά», του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Τίτλος του αφιερώματος, «Οι μοναχοί του Αγίου Όρους Άθως», με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Bob Simon ο οποίος επισκέπτεται την απομακρυσμένη χερσόνησο στη Βόρεια Ελλάδα. Εκατομμύρια Ορθόδοξοι Χριστιανοί θεωρούν το Άγιον Όρος, τον πιο ιερό τόπο πάνω στη γη.

Με την σύσταση και με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος πριν ένα χρόνο παραχώρησε συνέντευξη στο "60 Λεπτά", και ύστερα από δύο ταξίδια στο Όρος και δύο χρόνια διαλόγου με την Αθωνική Κοινότητα, το περασμένο φθινόπωρο ο Bob Simon και το "60 Λεπτά " έλαβαν την άδεια να καταγράψουν με την κάμερα της εκπομπής την μοναστική ζωή στον Άθω. Το αποτέλεσμα είναι ένα δημιουργήσουν το τηλεοπτικό πορτραίτο ενός σπάνιου και άγνωστου τόπου, όπου άγιοι άνθρωποι προσεύχονται καθημερινά, χωρίς διακοπή για περισσότερα από χίλια χρόνια.

Παραγωγοί του Ντοκιμαντέρ είναι οι Harry Radliffe και Michael Karzis. Aξίζει να σημειωθεί ότι η εκπομπή "60 Λεπτά " είναι η κατ 'εξοχήν ερευνητική ειδησεογραφική εκπομπή στις ΗΠΑ και προβάλλεται στο CBS από το 1968. Από τότε βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις τηλεθέασης και έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία.

Για να δείτε αποσπάσματα από το αφιέρωμα για το Άγιον Όρος της εκπομπής «60 λεπτά» κάντε κλικ εδώ.

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=5480

Εκτεταμένα αποσπάσματα στο You-Tube με δυνατότητα επιλογής και ελληνικών υποτίτλων δείτε εδώ
και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου