Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη στην Λευκάδα


Τμήμα του Ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδου φιλοξενεί από σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης προς ευλογία και αγιασμό του πιστού λαού της νησιωτικής επαρχίας αλλά και των προσκυνητών που θα την επισκεφθούν το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του Ναυτικού Μουσείου της Λευκάδος.

Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκαν, πριν λίγη ώρα, ο επιχώριος Μητροπολίτης Θεόφιλος, ο κλήρος και πιστός λαός της Μητροπόλεως. Έγινε λιτάνευσή του, μέσω της κεντρικής αγοράς, μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά.

Στις 7:15 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η υποδοχή του Ιερού λειψάνου στην Ιερά Μονή Φανερωμένης όπου και θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός. Στις 11 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Μικρή Αγρυπνία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 2:30 το πρωί.

Το πρωί του Σαββάτου, στις 10, στην Ιερά Μονή Φανερωμένης θα πραγματοποιηθεί Ιερά Παράκλησης στον Όσιο και στις 11πμ, στις εγκαταστάσεις του Μοναστηριού, θα ξεκινήσουν οι εργασίες ημερίδας αφιερωμένης στον Όσιο Γεώργιο Καρσλίδη.

Στο πλαίσιο της θα γίνουν εισηγήσεις από τους:

Μητροπολίτη Δράμας Παύλο, με θέμα «Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης – Αγιοκατάταξις και εορταί»,
Μοναχή Πορφυρία, Καθηγουμένη Ιεράς Μονής Αναλήψεως Δράμας, με θέμα «Ο Όσιος Γεώργιος ως Πνευματικός Πατέρας και Γέροντας»,
Μοναχός π.Μωυσής, με θέμα «Βίος και Πολιτεία Οσίου Γεωργίου»

Την Κυριακή θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Φανερωμένης. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ναυτικού Μουσείου που αποτελεί δωρεά του Νικολάου Θάνου (Μορίνα).
Πηγή: http://amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=5821

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου