Τρίτη 17 Μαΐου 2011

«Νεανικές αναζητήσεις – Υπεύθυνες θέσεις», Άγγελου Γκούνη, Θεολόγου


Κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις του Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας το νέο βιβλίο του θεολόγου, συγγραφέα και αρχηγού των Κατασκηνώσεών μας, κ. Αγγέλου Γκούνη, με τον τίτλο: «Νεανικές αναζητήσεις – Υπεύθυνες θέσεις».
Στις σελίδες αυτού του αξιόλογου βιβλίου, που διαβάζεται εξίσου ευχάριστα από νέους και από μεγαλύτερους στην ηλικία, έχουν καταγραφεί διάφορες συζητήσεις με τα παιδιά για θέματα όπως: οι δοκιμασίες, ο θάνατος και η αιώνια ζωή, η αστρολογία, η μαντεία, το ωροσκόπιο, οι διαφυλικές σχέσεις, η υπομονή, η χριστιανική ελπίδα, η συμπεριφορά μας σε πιστούς άλλων θρησκειών κ.ά.
Οι συζητήσεις έγιναν με κατασκηνωτές στις Εκκλησιαστικές Μαθητικές Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεώς μας «Η Φανερωμένη» τις βραδινές ώρες, λίγο πριν τη βραδινή ξεκούραση, μέσα στην όμορφη φύση και, όπως διαπιστώνει ο αναγνώστης, διακρίνονται για το βάθος, την υπευθυνότητα και την ειλικρίνεια.
Το βιβλίο ενδείκνυται ακόμη και για την εκκλησιαστική αγωγή και κατήχηση των νέων μας, αλλά και ως ωφέλιμο ανάγνωσμα για τον καθένα που αναζητά έγκυρες και υπεύθυνες απαντήσεις στα πνευματικά ερωτήματά του.
Είναι μια έκδοση καλλαίσθητη, δίχρωμη και σελιδοποιημένη κατάλληλα για νεανικό κοινό.
Τιμάται δεκαπέντε (15) ευρώ το καθένα. Για παραγγελία ποσότητας γίνεται έκπτωση 30%.
Διατίθεται από το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλέφωνα: 26450 22415 –εσωτ. 22,23 και 6974795265 – e-mail: neotita_lefkas@yahoo.gr) και σε εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία.
Την έκδοση προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ως εξής:

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΛΕΥΚΑΔΟΣ & ΙΘΑΚΗΣ
κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

«Ο άνθρωπος ποτέ δεν θα πάψει να ψάχνει για την αλήθεια. Η έμφυτη αυτή τάση τού κληροδοτήθηκε από την προπτωτική κατάσταση και διακατέχει ολόκληρη την ψυχοσωματική του υπόσταση.
Η γνώση της Αλήθειας - Χριστός που προσφέρει η Εκκλησία, ελευθερώνει τον άνθρωπο από κάθε φθαρτό δεσμό και τον συνδέει με τον ουράνιο Πατέρα του. «Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» (Ιω. 8.32).
Στη σημερινή εποχή έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που η Εκκλησία χρησιμοποιεί για να προσφέρει την αλήθεια. Ιδιαιτέρως ο τρόπος προσέγγισης των νέων θα πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά. Οι νέοι μας αισθάνονται προδομένοι. Είναι ενθαρρυντικό ότι ακόμη ψάχνουν κι εμείς θα πρέπει να τους βοηθήσουμε να βρουν τον σωστό προσανατολισμό τους.
Αν ο Κύριός μας δεν σκέφτηκε καθόλου τη μεγαλειότητα της Θείας Φύσης Του και έγινε άνθρωπος, πεθαίνοντας για μας και αν ο Απόστολος των Εθνών Παύλος ομολογεί ότι: «τοις πάσι γέγονα τα πάντα, ίνα πάντως τινάς σώσω» (Α΄ Κορ. 9,22) ακολουθώντας τό παράδειγμα του Χριστού μας, πώς θα πρέπει εμείς να προσεγγίσουμε τους νέους δείχνοντάς τους το δρόμο Του;
Τέτοιους προβληματισμούς ποιμαντικής ευθύνης αποπνέουν και τα θέματα που αναλύει μέσα στο βιβλίο του ο κ. Άγγελος Γκούνης, θεολόγος, επίλεκτο στέλεχος των Κατασκηνώσεών μας. Μέσα σ’ αυτό καταθέτει την ψυχή του και τη ζωή του ολόκληρη, την οποία έχει συνδέσει ουσιαστικά με τον Χριστό και την προσφορά του σωτήριου μηνύματός Του στους νέους.
Ο λόγος του, μεστός. Τα θέματά του, επίκαιρα. Οι σκέψεις του, θεολογικές. Η συμβολή του στη διακονία της κατήχησης, πολύτιμη. Το βιβλίο του -όπως και ο ίδιος μας αναφέρει- αποτελεί καρπό συζητήσεων στην Κατασκήνωσή μας. Εμπειρίες ετών που με αφορμή τον προβληματισμό των παιδιών μας μπόρεσε να συστηματοποιήσει και να μας τις προσφέρει, για να γίνουμε κι εμείς κοινωνοί. Γι’ αυτό και τον ευχαριστούμε πολύ.
Ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσει τον αγώνα του μέσα από την Κατασκήνωσή μας, με περισσότερη δύναμη και μεγαλύτερη έμπνευση και ενθουσιασμό προς δόξαν Θεού και ωφέλεια των παιδιών μας».

Πηγή: http://www.imli.gr/index.php?menu_id=12&a_id=58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου