Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Απίστευτη γκάφα στο opengov! Eπίσημες Ξένες γλώσσες Ποντιακά, Αρβανίτικα και Βλάχικα.

Πρόκληση, γκάφα ή απλή αβλεψία; Όποια και αν είναι η απάντηση το γεγονός είναι πως στην ιστοσελίδα της «Ανοιχτής Διακυβέρνησης» http://opengov.gr την οποία χειρίζεται το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού αναγνωρίζει τα Αρβανίτικα και τα Βλάχικα ως επίσημες γλώσσες δίνοντας με τον τρόπο αυτό επιχειρήματα σε όσους επιθυμούν αναγνώριση αντίστοιχων μειονοτήτων στην Ελλάδα.
Αναλυτικά, στην υπηρεσία της ιστοσελίδας όπου αναρτώνται οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την πλήρωση καίριων θέσεων ευθύνης στον κυβερνητικό και στον κρατικό μηχανισμό (Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων, Διοικήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων, επιστημονικό προσωπικό κ.α.) και συγκεκριμένα στην Φόρμας Υποβολής υπάρχει η κατηγορία «ΓΛΩΣΣΕΣ», όπου ο ενδιαφερόμενος – υποψήφιος οφείλει να επιλέξει για τη «ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ», τη «ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» και για άλλες «ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ» που ομιλεί και χειρίζεται. Η επιλογή σε κάθε μία από αυτές τις υποκατηγορίες πρέπει να γίνει από μία λίστα που διατίθεται από τον διαδικτυακό τόπο.
Στη λίστα των γλωσσών από τις οποίες πρέπει να επιλέξει ο ενδιαφερόμενος – υποψήφιος συμπεριλαμβάνονται δεκάδες γλώσσες από ολόκληρη την υφήλιο με πρώτη τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Ωστόσο σοβαρότατα ερωτηματικά προκαλεί μεταξύ άλλων η καταγραφή στην κατηγορία των ξένων γλωσσών και των εξής επιλογών : «ΠΟΝΤΙΑΚΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ, ΒΛΑΧΙΚΑ»!  
• Το θέμα ανέδειξε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γρηγόρης Αποστολάκος με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και τον υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη τους οποίους μεταξύ άλλων ρωτά «Γνωρίζουν και εγκρίνουν τις επιλογές των ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΩΝ και ΒΛΑΧΙΚΩΝ γλωσσικών ιδιωμάτων στην καταγραφή τους στην κατηγορία των ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ του διαδικτυακού τόπου http://opengov.gr «Ανοικτή Διακυβέρνηση»; 
• Με ποια λογική και αιτιολογία συμπεριλήφθηκαν τα ΠΟΝΤΙΑΚΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ και ΒΛΑΧΙΚΑ ως επιλογές για ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ και ιδίως ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ; 
• Ειδικότερα για τα ΠΟΝΤΙΑΚΑ με ποια αιτιολογία θεωρούνται διαφορετική ή ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ως προς τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ; 
• Αναγνωρίζονται ως ξένες γλώσσες τα ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ και ΒΛΑΧΙΚΑ από την Ελληνική πολιτεία; 
• Αναγνωρίζονται ως μειονότητες Πόντιοι, Αρβανίτες και Βλάχοι στην Ελλάδα που ομιλούν την αντίστοιχη ξένη προς την Ελληνική γλώσσα; Μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα παραπάνω δεν θα χρησιμοποιηθούν ως επιχειρήματα για την υποστήριξη της θέσης περί ύπαρξης εθνοτικών ή εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα;» 

«Πρώτο Θέμα»23/05/2011

2 σχόλια:

  1. Τα Ποντιακά τα Αρβανίτικα και τα Βλάχικα είναι Ελληνικές διάλεκτοι.

    Οι Αρβανιτόφωνοι προέρχονται από μίξη Ελληνόφωνων και Βλαχόφωνων(=Λατινόφωνων) Ρωμιών.

    Τα αρβανίτικα, που έως πρόσφατα δεν ήταν καν γραπτή γλώσσα και που αποτελούν την επίσημη γλώσσα της Αλβανίας, είναι 50% Λατινικά 30% Αρχαία Ελληνικά και 20% άλλες προσμίξεις.

    Οι Αρβανιτόφωνοι είναι συστατικό στοιχείο του Ελληνισμού, και τα Αρβανίτικα είναι Ελληνική διάλεκτος.

    Το ίδιο ισχύει και για τους λατινόφωνους και τα λατινικά. Tα λατινικά είναι Αρχαία Ελληνική διάλεκτος και η Ρώμη ήταν Ελληνική πόλη και ζωντανό παράδειγμα Ελλήνων Λατινόφωνων είναι οι Βλάχοι. Τα Βλάχικα, που είναι η επίσιμη γλώσσα της Ρουμανίας και της Μολδαβίας, είναι 80% λατινική διάλεκτος και 20% Αρχαία Ελληνικά.

    Οι λατινόφωνοι της Δύσης(Ιταλοί-Ισπανοί κτλ) , όπως και οι αποικίες τους(λατ.αμερική) είναι λατινόφωνοι Ρωμιοί που φράγκεψαν λόγω των Φράγκων κατακτητών.

    Δεν υπάρχει Αλβανικό-Ρουμάνικο-Μολδαβικό-Ιταλικό κτλ έθνος. Είναι δημιουργήματα των Φράγκων για να διασπάσουν τον Ελληνισμό και την Ρωμανία-Βυζάντιο.

    Το ότι δεν καταλαβαίνουμε αυτές τις διαλέκτους δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού και άλλες Ελληνικές διαλέκτους δεν καταλαβαίνουμε οι νεοέλληνες(πχ Αρχαία Ελληνικά, Κυπριακά, κτλ).

    Η Ελλάδα πρέπει να συμπεριφερθεί ως ηγέτης, να υπενθυμίσει σε όλους αυτούς την καταγωγή τους, και να χορηγήσει υπηκοότητα σε όποιον βλαχόφωνο-αρβανιτόφωνο-λατινόφωνο είναι ή ξαναγίνει Ορθόδοξος και θέλει να επιστρέψει στον Ελληνισμό.

    Και η Ελλάδα πρέπει να αξιοποίησει τους Έλληνες Αρβανίτες για τον επανελληνισμό των Αλβανών, τους Έλληνες Βλάχους για τον επανελληνισμό των λατινόφωνων, πρώτα της Ρουμανίας-Μολδαβίας που είναι Ορθόδοξοι, και ύστερα Ιταλίας-Ισπανίας-Πορτογαλίας-λατινικής Αμερικής, τους Έλληνες Τουρκόφωνους Ορθόδοξους(εκ των οποίων κατάγεται ο Καραμανλής) για τον επανελληνισμό των Τουρκόφωνων-Μουσουλμάνων, κτλ κτλ. \

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστείτε τι γκάφες (;) γίνονται. Επειδή τυγχάνω να είμαι βλαχόφωνος (λατινόφωνος) Έλληνας, φανταστείτε την έκπληξή μου όταν κάποια στιγμή μπήκα στο site opengov του Πρωθυπουργού και διαπίστωσα όλα αυτά που το άρθρο παρουσιάζει. Τι να πει κανείς. Επικίνδυνα πράγματα, είτε είναι εσκεμμένα είτε όχι, τα οποία οι διάφορες ΜΚΟ αξιοποιούν για δημιουργία εθνοτικών - μειονοτικών ζητημάτων εκεί που δεν υπάρχουν. Λυπάμαι και οργίζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή