Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ο Αρχιεπίσκοπος απαντά στους επικριτές του

Ηχηρή απάντηση, "βροντή", όπως είπε χαρακτηριστικά, δίνει σε όσους τον κατηγορούν "για αφωνία" ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αποκλειστική του δήλωση στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μιλώντας στον Διευθυντή της Romfea.gr κ. Αιμίλιο Πολυγένη τόνισε:
«Θα ήθελα να πω σε όλους εκείνους που με καταδικάζουν για αφωνία και ότι είμαι άφωνος, το σημερινό γεγονός της συνεδρίας της μικτής Επιτροπής διαλόγου της Εκκλησίας με το Κράτος, είναι η μεγαλύτερη βροντή στα χρονικά της Εκκλησίας μας και μια ελπίδα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρία της Επιτροπής διαλόγου Εκκλησίας και Πολιτείας, είναι ένα μεγάλο επίτευγμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στα χρονικά της Εκκλησιαστικής ιστορίας.

Η συνάντηση της Επιτροπής
Ευρεία γκάμα θεμάτων, από την εκκλησιαστική εκπαίδευση έως τα ζητήματα της δέσμευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας, περιλαμβάνει η ατζέντα της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας - Κράτους, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, μετά το πέρας της σημερινής πρώτης συνεδρίασης.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συμφωνίας με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας. «Συμφωνήσαμε ότι υπάρχει θετικό πνεύμα. Αυτή την εποχή έχει σημασία τι προσφέρεις εσύ στην πατρίδα σου και όχι τι προσφέρει η πατρίδα σου σε σένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το πνεύμα της συνεδρίασης ήταν μέσα στο πνεύμα των καιρών. Όλοι οι φορείς, βεβαίως και η Εκκλησία, είναι έτοιμοι να προσφέρουν στον ελληνικό λαό αυτή τη δύσκολη στιγμή». τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου για να προσθέσει ότι «αυτό περιμένουμε από την Εκκλησία».

Η Επιτροπή Διαλόγου Εκκλησίας - Κράτους συγκροτήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έπειτα από συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου στις αρχές Μαΐου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Αφορμή για εκείνη τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και μητροπολίτες, ήταν η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας να «βάλει χέρι» στα αποθεματικά της Εκκλησίας.

Δηλώσεις Ιεραρχών
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr μετά το πέρας της συνάντησης, οι Αρχιερείς δήλωσαν ότι «καμία απόφαση δεν θα υπάρξει εάν δεν προηγηθεί διάλογος, δεν μπορούμε να κάνουμε καμία δήλωση εάν δεν ενημερώσουμε την Ιεράς Συνόδου».

Πηγή: 
http://romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8368:-romfeagr&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου