Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Κονίτσης Ανδρέας: "Όχι στην Κάρτα του Πολίτη"

εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης 

Πλήθος λαού κατέκλυσε τον Ι. Ναό του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού και στην συνέχεια την κεντρική πλατεία της Κονίτσης, όπου εκλεκτοί ομιλητές αναφέρθηκαν στην περιβόητη «κάρτα του πολίτη». Η Κυριακή, 19η Ιουνίου 2011 έδωσε την ευκαιρία στον κλήρο και τον λαό, αλλά και στην Μοναστική Πολιτεία, να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην «κάρτα».

Στο τέλος της εκδηλώσεως εγκρίθηκε, δια βοής, το ακόλουθο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
«1)  Θέλουμε η Πατρίδα μας, η Ελλάδα, να παραμείνη Ορθόδοξη Χριστιανική, αλλά και ελεύθερη από τις επεμβάσεις ξένων κέντρων αποφάσεων.
2) Η «κάρτα του πολίτη», με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων είναι απαράδεκτη.
3) Στην απόφαση της Πολιτείας, σύμφωνα με την οποία είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε θα πάρουμε την «κάρτα του Πολίτη», δηλώνουμε - ύστερα και από την ενδελεχή ενημέρωσή μας - ότι σε καμμιά περίπτωση δεν θα την παραλάβουμε, όποιες τυχόν θα είναι οι συνέπειες.
4) Η Πολιτεία πρέπει, επί τέλους, να μάθη να ακούη την γνώμη των πολιτών και να σταματήση την δικτατορική συμπεριφορά του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Οι πολίτες είναι ελεύθεροι Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι, και τέτοιοι θέλουν να μείνουν αυτοί, τα παιδιά τους και οι γενιές που έρχονται. Γι’ αυτό να πάψουμε να χορεύουμε όπως μας τραγουδάνε τα διάφορα σκοτεινά «κέντρα αποφάσεων» είτε της Ευρώπης είτε της Αμερικής. Τέλος,
5) Απαιτούμε τον σεβασμό της Εκκλησίας, που υπήρξε και μένει «φρουρός και τροφός» του Γένους των Ελλήνων, και να παύση η περιθωριοποίησή της. Όπως επίσης  απαιτούμε να σταματήση η διαστρέβλωση της Ελληνικής Ιστορίας, γιατί έτσι περιφρονούμε και απαξιώνουμε όλους όσοι, κατά καιρούς, αγωνίστηκαν και πολλοί εθυσιάστηκαν, για να είμαστε εμείς, σήμερα, ελεύθεροι ».
«Δεν θα την πάρουμε την Κάρτα του Πολίτη με ότι συνεπάγεται αυτό»
Χαιρετισμός  Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΟΥ κατά το Συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία Κονίτσης (19.6.2011)
Τον τελευταίο καιρό, αγαπητοί αδελφοί,
πολλά έχουν λεχθεί και γραφεί για την περιβόητη Κάρτα του Πολίτη (ΚτΠ), μερικές φορές και αντικρουόμενα μεταξύ τους. Μερικοί μας ρωτάνε σχετικά με την κάρτα, περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Γι’ αυτό και περίμενα τη γνώμη και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου προκειμένου να έχουμε μια έγκυρη απάντηση. Επειδή, όμως, μέχρι τώρα τέτοια απάντηση δεν υπήρχε, απεφασίσθη να πραγματοποιηθεί η σημερινή εκδήλωση.
           
Οι δύο εκλεκτοί ομιλητές ο π. Αθανάσιος Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου και ο δικηγόρος κ. Δήμος Θανάσουλας, μας εξέθεσαν με πολλή απλότητα, με πειστικότητα αλλά και με θερμότητα καρδιάς πως έχει η υπόθεση αυτή η οποία εντόνως απασχολεί το πλήρωμα της Εκκλησίας. Ευχαριστώ και τους δύο θερμά μέσα από την καρδιά μου, όπως ευχαριστώ και όλους όσους από διάφορα μέρη ήλθατε σήμερα στην ακριτική μας επαρχία γι’ αυτήν την εκδήλωση. Ας γνωρίζουν οι αγαπητοί ομιλητές, ότι προσφέρουν ανυπολόγιστη υπηρεσία στην πολλαχώς πολεμουμένη Αγία μας Εκκλησία.
           
Είναι φανερό ότι η ΚτΠ προέρχεται από κύκλους του εξωτερικού όπως ακούσαμε προηγουμένως. Γιατί, ατυχώς, η Ευρώπη, που ωφείλει την πνευματική της πρόοδο στον Χριστιανισμό, τώρα τον λακτίζει, τον κλωτσάει, τον απορρίπτει και δουλεύει στον αντίχριστο και στις σατανικές του μεθοδεύσεις. Και επειδή η πολιτική εξουσία στην Ελλάδα είναι με την Ευρώπη συγκοινωνούντα δοχεία, κάποιοι επιχειρούν να φέρουν και εδώ την ΚτΠ. Προ ημερών σε κάποια Αθηναϊκή εφημερίδα ανεγράφη ότι κυβερνητικός παράγων εδήλωσε ότι την Κάρτα οι Έλληνες θα την πάρουν «θέλουν δεν θέλουν». Τους απαντάμε : Όχι, λοιπόν, δεν θα την πάρουμε. Δεν θα την πάρουμε με ότι συνεπάγεται αυτό. Με όποιες επιπτώσεις θα έχει η άρνησις μας. Κοιτάξτε. Το Κράτος με την πλειοψηφία την Βουλευτική που έχει, μπορεί να το κάνει νόμο αυτό. Και εδώ πρέπει να σας πω ότι ενδεχομένως θα έχει χαθεί μία μάχη. Αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται, δεν θα σταματήσει. Θα συνεχίζεται ο πόλεμος για να μην γίνει η Πατρίδα μας «παίγνιο και κλοτσοσκούφι» των ξένων, αλλά να μείνει Ορθόδοξη Χριστιανική, που θα έχει σύμβολά της την Αγια - Σοφιά, τον Παρθενώνα,  προπαντός τον Τίμιον Σταυρόν του Χριστού, που είναι των δαιμόνων το τραύμα.
           
Εγώ δεν έχω κάτι άλλο να σας πω, παρά μόνον να σας ευχαριστήσω για τον κόπον τον οποίον υπεβλήθητε να ρθείτε εδώ και όλοι μαζί να διαδηλώσουμε στην σατανική αυτή επινόηση της ΚτΠ. Να εύχεσθε για την ακρτική μας Επαρχία, και εγώ με την σειρά μου εύχομαι και προσεύχομαι και θα προσεύχομαι, ώστε ο Χριστός και η Παναγία να κατευθύνουν την ζωή σας, και να κατευθύνουν την ζωή του Έθνους μας. Ζήτω η Ορθοδοξία!  Ζήτω η Ελλάδα!

Πηγή: http://amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=6053

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου