Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια

του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου


Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Απευθύνομαι σε Εσάς, τον έμπειρο πολιτικό, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο πολίτη της χώρας αυτής ότι η οικονομική κρίση οδήγησε στην κοινωνική κρίση, κατέστη πολιτική κρίση και εξελίσσεται σε θεσμική κρίση. Με την οξυδέρκεια σας πιστεύω ότι αντιλαμβάνεσθε ότι η βασική αιτία της όλης κρίσης αυτής είναι η δεινή πενία στις αρετές και στις αρχές που συντελούν στην επιβίωση λαών και πολιτισμών και οι οποίες επί δεκαετίες συστηματικά καταρρακώνονται στον τόπο μας.

Στην παρούσα καταθλιπτική για το Έθνος περίσταση, με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, σας παρακαλώ να προβείτε εις Διάγγελμα με το οποίο:

1. Να ζητήσετε εκ μέρους του πολιτικού κόσμου συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό για τα όσα αρνητικά σε βάρος του διέπραξε. Δεν είναι κακό να ζητάει ο πολιτικός συγγνώμη, όπως υπαινίχθηκε σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή ο κ. Πρωθυπουργός. Αντίθετα είναι πράξη γενναιότητας. Φτάνει να συναισθάνεται πράγματι τα λάθη του και να μην είναι μια απλή θεατρική και δημαγωγική ενέργεια.

2. Να δηλώσετε ότι στις παρούσες κρίσιμες περιστάσεις αυτοπροαιρέτως παραιτείστε της προεδρικής αποζημιώσεως και περιορίζεστε στη σύνταξη σας, ως πρώην βουλευτής και υπουργός. Αντιλαμβάνομαι ότι σας είναι δύσκολο να προτρέψετε τους εν ζωή πρώην προέδρους της Δημοκρατίας, πρωθυπουργούς κ.λπ. πολιτικούς να παραιτηθούν των προνομίων τους και να περιοριστούν στις συντάξεις τους. Όμως θα δικαιολογήσετε την αγανάκτηση μου για πολιτικούς που θυμίζουν τη Μαρία Αντουανέτα. Ένας από αυτούς, με το χαρακτηριστικό ψυχρό ύφος του, δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να φτωχύνει, την ώρα που ο ίδιος είναι πάμπλουτος.

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,
Είσθε στο ύπατο αξίωμα σε εξαιρετικά δύσκολη ώρα για το Έθνος, του οποίου πιστεύω ότι γνωρίζετε σε βάθος την Ιστορία και την ιδιοπροσωπία, με τα θετικά και τα αρνητικά της. Κάνω έκκληση στον πατριωτισμό σας να ενεργοποιηθείτε όσο σας επιβάλλει η συνείδηση σας και σας επιτρέπουν το Σύνταγμα και οι ισχύοντες Νόμοι. Αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων, μιλήστε στους πολιτικούς μας για τη χαμένη αξιοπρέπεια τους, διδάξτε όλους μας ήθος, εμπνεύστε μας ενότητα, δώστε μας όνειρο κι ελπίδα. Εύχομαι η Ιστορία να μην γράψει ότι επί των ημερών σας, πέραν των εκβιαστικών και ταπεινωτικών όρων που μας επιβλήθηκαν, οδηγηθήκαμε σε μία εξευτελιστική για όλους μας λύση.-
Με την πρέπουσα τιμή
Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος
Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου