Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ο Πρίγκιπας Κάρολος κοντά στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου



Φιλανθρωπική δεξίωση για την ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου (Σερβικό) στο επίσημο σπίτι της οικογένειας του πρίγκιπα της Ουαλίας, διοργάνωσε ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος.
Συγκεκριμένα το απόγευμα της Πέμπτης, περίπου 100 επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, της ΗΠΑ και εξέχοντα μέλη της Σερβικής Ομογένειας, συγκεντρώθηκαν για τη συγκέντρωση χρημάτων που προορίζονται για εξοπλισμό εργαστηρίου διατήρησης εικόνων και χειρογράφων, τα οποία αποτελούν μέρος του ανεκτίμητου θησαυρού της Μονής Χιλανδαρίου.
Να αναφερθεί ότι ο Επικεφαλής του Ιδρύματος της Μονής Χιλανδαρίου, Μίλινοτς Ράντιτς, ανέφερε ότι η φιλανθρωπική εκδήλωση διοργανώνεται από τον Πρίγκιπα Κάρολο για την ενίσχυση της Μονής.
«Επίσης έχουν γίνει άλλες δύο φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στο Λονδίνο, τα χρήματα τα οποία δόθηκαν για την αποκατάσταση του εξοπλισμού αρτοποιίας και της βιβλιοθήκες της Μονής», πρόσθεσε ο κ. Ράντιτς.
Ο Πρίγκιπας Κάρολος επισκέπτεται τακτικά το Άγιον Όρος και την Μονή Χιλανδαρίου, στην οποία είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η πυρκαγιά.
Είναι αλήθεια ότι ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πατέρας του Δούκας του Εδιμβούργου, επίτιμος μέλος των Φίλων του Αγίου Όρους στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμβάλει ενεργά για το Άγιον Όρος και τη Μονή.
Ο Ηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου Αρχιμ. Μεθόδιος, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας ενδιαφέρετε για την πορεία ανοικοδόμησης της Μονής, όμως οι εργασίες επηρεάζονται από την οικονομική κρίση, καθώς η Σερβική και η Ελληνική Κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να συμβάλλουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου Μεθόδιος συναντήθηκε με τον Πρίγκιπα Κάρολο, όπου τον ενημέρωσε για τις εργασίες αποκατάστασης και ειδικά για την αποκατάσταση της δυτικής πτέρυγας.
Ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρθηκε στη βιώσιμη ανάπτυξη του Μοναστηριού, ενώ ανέφερε στον Ηγούμενο ότι ένα μέρος των χρημάτων θα επενδυθούν στα αμπέλια και τις ελιές, τα οποία θα συμβάλουν στην ομαλή ζωή της Μονής.
Τέλος ο Ηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου κατά την παραμονή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, επισκέφθηκε την Εκκλησία του Αγίου Σάββα στο Λονδίνο, και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο Έσσεξ.
http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8788:2011-07-30-09-38-21&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου