Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Η Εκκλησία αντιδρά στο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις

Συνεχίζει να αντιδρά η Εκκλησία στον νόμο για τις μεταμοσχεύσεις, καθώς αρνείται την εικαζόμενη συναίνεση και την ιδιωτικοποίηση των μεταμοσχεύσεων.

Σύμφωνα με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη (18/08), υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, θα ανακληθεί ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Επίσης θα σταλεί εγκύκλιος στους ιερούς ναούς, προκειμένου να γίνει ενημέρωση των πιστών για το θέμα.

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, όλοι οι ενήλικοι Ελληνες πολίτες θεωρούνται δυνάμει δωρητές οργάνων, εφόσον δεν έχουν δηλώσει το αντίθετο κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

"Η Εκκλησία υποστηρίζει την αξία της φιλαλληλίας και της προσφοράς ζωής, αλλά αρνείται την εικαζομένη συναίνεση και την ιδιωτικοποίηση των Μεταμοσχεύσεων", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να παρακολουθεί "ανελλιπώς" και να παρέμβει κατά τη διαβούλευση του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για τις ναρκωτικές ουσίες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για διαφορετικούς λόγους, έχει εκφράσει την αντίθεσή του στο νόμο και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

Ο ΕΟΜ εκφράζει την ανησυχία ότι, με δεδομένες τις αντιδράσεις, η δωρεά οργάνων μπορεί επηρεαστεί αρνητικά.

Τέλος, κάνει λόγο για "ορατό κίνδυνο εμπορευματοποίησης" από την διεύρυνση του κύκλου των δοτών, προκειμένου για ζώσες μεταμοσχεύσει

cosmo.gr
http://www.on-news.gr/2011/08/blog-post_6737.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου