Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

«Το έργο και η διδασκαλία του π. Ιωάννου Ρωμανίδη» στη Ναύπακτο

Η Ι­ε­ρά Μη­τρό­πο­λη Ναυ­πά­κτου και Α­γί­ου Βλα­σί­ου, με την ευ­και­ρί­α της συ­μπλη­ρώ­σε­ως δέ­κα ε­τών (2001-2011) α­πό την κοί­μη­ση του π. Ι­ω­άν­νου Ρω­μα­νί­δη, Κα­θη­γη­τού της Δογ­μα­τι­κής στο Πα­νε­πι­στή­μιο της Θεσ­σα­λο­νί­κης και Ε­φη­με­ρί­ου της Ι­ε­ράς Μη­τρο­πό­λε­ως, διορ­γα­νώ­νει Η­με­ρί­δα με γε­νι­κό τίτ­λο «Το έρ­γο και η δι­δα­σκα­λί­α του π. Ι­ω­άν­νου Ρω­μα­νί­δη», η ο­ποί­α θα πραγ­μα­το­ποι­η­θή την Κυ­ρια­κή 13 Νο­εμ­βρί­ου ε.έ. στην Ναύ­πα­κτο.

Το πρω­ΐ θα τε­λε­σθή αρ­χι­ε­ρα­τι­κό συλ­λεί­τουρ­γο στον Ι­ε­ρό Μη­τρο­πο­λι­τι­κό Να­ό του Α­γί­ου Δη­μη­τρί­ου Ναυ­πά­κτου και θα ψαλ­λή μνη­μό­συ­νο για την ψυ­χή του α­ει­μνή­στου π. Ι­ω­άν­νου.

Στην συ­νέ­χεια, στο Πνευ­μα­τι­κό Κέ­ντρο της Ι­ε­ράς Μη­τρο­πό­λε­ως θα α­κο­λου­θή­ση ε­πι­στη­μο­νι­κή Η­με­ρί­δα στην ο­ποί­α ε­κλή­θη­σαν μα­θη­τές και συ­νά­δελ­φοί του να εκ­θέ­σουν τις α­πό­ψεις του για την προ­σω­πι­κό­τη­τα και το έρ­γο του α­ει­μνή­στου Κα­θη­γη­τού και Ι­ε­ρέ­ως.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Αρ­χι­ε­ρα­τι­κό Συλ­λεί­τουρ­γο και Μνη­μό­συ­νο στον Ι­ε­ρό Μη­τρο­πο­λι­τι­κό Να­ό Α­γί­ου Δη­μη­τρί­ου Ναυ­πά­κτου.
10:30 -Πρω­ϊ­νό (στήν Αί­θου­σα του Ι­ε­ρού Να­ού).
Πνευ­μα­τι­κό Κέ­ντρο Ι­ε­ράς Μη­τρο­πό­λε­ως (οδ. Νό­τη Μπό­τσα­ρη 43).
11:00 -Έ­ναρ­ξη Η­με­ρί­δος.
Πρό­ε­δρος Μη­τρο­πο­λί­της Ναυ­πά­κτου και Α­γί­ου Βλα­σί­ου Ι­ε­ρό­θε­ος.
Ει­ση­γη­τές-ει­ση­γή­σεις:
11:15 -Πρω­το­πρ. Γε­ώρ­γιος Με­ταλ­λη­νός, ο­μό­τι­μος Κα­θη­γη­τής Θε­ο­λο­γι­κής Σχο­λής Α­θη­νών: «Ο π. Ι­ω­άν­νης Ρω­μα­νί­δης, ση­μεί­ον α­ντι­λε­γό­με­νον».
11:45 -Δέ­σπω Λιά­λιου, Α­ντι­πρύ­τα­νις Α­ρι­στο­τε­λεί­ου Πα­νε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης και Κα­θη­γή­τρια Θε­ο­λο­γι­κής Σχο­λής: «Θε­ο­λο­γι­κές προ­ϋ­πο­θέ­σεις της ερ­μη­νευ­τι­κής στο έρ­γο του π. Ι­ω­άν­νου Ρω­μα­νί­δη».
12:15 -Α­ντώ­νιος Πα­πα­δό­που­λος, Ομ. Κα­θη­γη­τής Θε­ο­λο­γι­κής Σχο­λής Θεσ­σα­λο­νί­κης: «Α­να­μνή­σεις μου α­πό την ε­πι­κοι­νω­νί­α με τον π. Ι­ω­άν­νη Ρω­μα­νί­δη στην Θε­ο­λο­γι­κή Σχο­λή Θεσ­σα­λο­νί­κης».
12:45 -Συ­ζή­τη­ση
13:30 Γεύ­μα
15:30 -Σταύ­ρος Για­γκά­ζο­γλου, Σύμ­βου­λος Παι­δα­γω­γι­κού Ιν­στι­τού­του: «Η ση­μα­σί­α του πε­ρί του προ­πα­το­ρι­κού α­μαρ­τή­μα­τος έρ­γου του π. Ι­ω­άν­νου Ρω­μα­νί­δη για την Εκ­κλη­σί­α και την θε­ο­λο­γί­α».
16:00 Λά­μπρος Σιά­σος, Κα­θη­γη­τής Θε­ο­λο­γι­κής Σχο­λής Θεσ­σα­λο­νί­κης: «Ρω­μα­νι­δι­κά α­λε­ξί­πυ­ρα και α­κα­δη­μα­ϊ­κές φλο­γώ­σεις».
16:30 Πρω­το­πρ. Γε­ώρ­γιος Δρά­γας, Κα­θη­γη­τής Θε­ο­λο­γι­κής Σχο­λής Τι­μί­ου Σταυ­ρού Βο­στώ­νης: «Η Πα­τε­ρι­κή Θε­ο­λο­γί­α ως η βά­ση της συγ­χρό­νου ορ­θο­δό­ξου ερ­μη­νευ­τι­κής».
17:00 –Συ­ζή­τη­ση
18:00 –Λή­ξη Η­με­ρί­δος.

http://romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9713:l--------r--&catid=25:2009-12-18-08-37-46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου