Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Για μια Νέα Φιλική Εταιρεία

Από Προδρομικός

Παρακολουθώντας κανείς όλη αυτή την κατάσταση σε Παγκόσμιο επίπεδο, όπου δεν υπάρχει ίχνος ελευθερίας, με την έννοια ότι επικρατεί το δίκιο του ισχυρού, θεωρώ πως πρέπει οι λαοί να οργανωθούν και να αντισταθούν.

Θυμάμαι τέτοιες ώρες την περίοδο της Τουρκοκρατίας και με ποιον τρόπο οι Έλληνες  οργάνωσαν την Επανάστασή τους για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και την απελευθέρωσή τους. Βρέθηκαν κάποιοι λίγοι άξιοι πατριώτες οι οποίοι με ρίσκο ανέλαβαν να οργανωθούν και να οργανώσουν “συνωμοτικά” την Φιλική Εταιρεία (Ξάνθος, Σκουφάς, Τσακάλωφ).

Θα μπορούσαμε και σήμερα να χρησιμοποιήσουμε οι Έλληνες ανάλογες ενέργειες, πρωτόγονες και “συνωμοτικές” για να αποφύγουμε τυχόν διαρροές ή παρακολουθήσεις και εκβιαστικά διλήμματα (για ευνόητους λόγους, βλέπε απειλές κατά της ζωής πρωθυπουργών, αποκαλύψεις δήθεν σκανδάλων ή δημιουργηθέντων από τους γνωστούς πρόθυμους των ΜΜΕ κ.ά.).

Πατριώτες από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα να συμμετάσχουν, οι οποίοι να είναι έτοιμοι να θυσιαστούν και να παρουσιάσουν την κατάλληλη στιγμή έναν νέο πολιτικό φορέα (π.χ.”Φιλική Εταιρεία”) τον οποίο πιστεύω πως ο κόσμος αναζητά εναγωνίως, να συσπειρωθεί και να στηρίξει. Ανθρώπους που δεν θα λένε σε όλα ναι, θα αντιστέκονται και θα διαπραγματεύονται πατριωτικά, θα αναζητούν και αλλού συμμαχίες και στήριξη κ.λπ. Φυσικά θα έχουν να αντιμετωπίσουν φοβερές πιέσεις και δυσκολίες, αλλά μήπως τώρα είμαστε καλύτερα;

Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό, αδύνατο, αλλά επιτρέψτε μου να ονειρεύομαι. Τουλάχιστον το δικαίωμα αυτό ας μη το παραχωρήσουμε γιατί κρατά ακόμη, έστω και λίγο,  ξύπνιες τις συνειδήσεις μας. Αυτές που φοβούνται και αυτές που προσπαθούν να ελέγξουν ολοκληρωτικά. Και αν επιτρέψουμε να το καταφέρουν, τότε δεν θα έχουμε καμία πλέον ελπίδα, αφού θα είμαστε ήδη “νεκροί.

 http://prodromikos.wordpress.com/author/prodromikos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου