Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ιωαννίνων Θεόκλητος:«Αν γλίτωσε στον πόλεμο, να μην το θάψουμε τώρα στην ειρήνη»


Σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και έντονου προβληματισμού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας στο Γηροκομείο «Ζωσιμάδων». Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος ζήτησε ανοχή και αλληλοκατανόηση από εργαζόμενους και φιλοξενούμενους εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει το Γηροκομείο κι έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότησή του. Κι αυτό επειδή το Κληροδότημα «Νικολάου Ζωσιμά» το οποίο διαχειρίζεται η Μητρόπολη Ιωαννίνων τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει εισπράξει εισοδήματα από τις μετοχές του στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

«Αν γλίτωσε στον πόλεμο, να μην το θάψουμε τώρα στην ειρήνη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεόκλητος προσθέτοντας: «Υπάρχει μία μεγάλη δυσκολία διότι δεν υπάρχουν εισοδήματα. Και ότι μπορεί ο καθένας θα κάνει. Θέλω τη συνοχή και την αγάπη σας.

Τα τελευταία χρόνια έχει πέσει λίγο γκρίνια. Μην προσθέσετε τη γκρίνια στην ανέχεια διότι θα τινάξουμε το ίδρυμα στον αέρα. Τρία χρόνια έχουμε να εισπράξουμε εισοδήματα από τις μετοχές μας στην τράπεζα». Κατέληξε ζητώντας ομόνοια, ανοχή και αγάπη.

Το παρών στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έδωσαν ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο
δήμαρχος Φ. Φίλιος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι. 

http://epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12816:l----------r&catid=36:top-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου