Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Παγώνουν οι διορισμοί εκπαιδευτικών στα σχολεία

Σε μηδενικά επίπεδα θα κυμανθούν οι τοποθετήσεις νέων καθηγητών την επόμενη χρονιά, όπως τόνισε η Α. Διαμαντοπούλου στους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ. Εκτός εφεδρείας ο χώρος της εκπαίδευσης διαβεβαίωσε η υπουργός
Το 2011 προσελήφθησαν μόλις 546 εκπαιδευτικοί
Το 2011 προσελήφθησαν μόλις 546 εκπαιδευτικοί
Aσχημα μαντάτα επιφυλάσσει για τη νέα σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς που περιμένουν να διοριστούν, καθώς, όπως είπε χτες η Αννα Διαμαντοπούλου, οι διορισμοί θα κινηθούν σε μηδενικά επίπεδα. Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε η υπουργός Παιδείας με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, αφού υπογράμμισε ότι δεν θα γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που είχε προγραμματιστεί για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπλήρωσε ότι και οι προσλήψεις που θα γίνουν την επόμενη σχολική χρονιά (2012-13) θα είναι ελάχιστες.

Ανοιχτό άφησε μόνο το ενδεχόμενο να γίνει ένας «μίνι» διαγωνισμός για θέσεις σε σχολεία ειδικής αγωγής εντός του 2012. Οι περικοπές στις προσλήψεις ξεκίνησαν από το 2011 όταν και προσελήφθησαν μόλις 546 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων οι 133 ήταν στην πρωτοβάθμια και οι 413 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το 2010 οι προσλήψεις ήταν 2.825, το 2009 ήταν 5.556 και το 2008 είχαν φτάσει στα 7.836 άτομα.

Για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας η κ. Διαμαντοπούλου επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστείστην εκπαίδευση, ενώ αρνητικά απάντησε στο αίτημα της ΟΛΜΕ να «παγώσουν» οι αλλαγές που προωθούνται στο Λύκειο και στο νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. «Ο χρόνος δεν παγώνει, η χώρα προχωρά, τα ζητήματα είναι τεράστια. Μια κυβέρνηση που έχει διακομματική συμφωνία είναι το ιδανικό περιβάλλον για να προωθηθούν θέματα Παιδείας. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρχει αυτή η συναίνεση», δήλωσε η υπουργός.

Οσον αφορά στο εξεταστικό σύστημα η υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει σχετικό πόρισμα που είχε εκπονήσει η «Επιτροπή Μπαμπινιώτη» αλλά, όπως η ίδια έχει δηλώσει, επιθυμία της είναι μια τέτοια αλλαγή να έχει την πολιτική συναίνεση όλων των κομμάτων. Γι΄αυτό τον λόγο άλλωστε δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και οι μαθητές της φετινής Α΄ Λυκείου να εισαχθούν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με το σύστημα που ισχύει αυτή τη στιγμή. Τέλος σχετικά με τα μισθολόγια η υπουργός δήλωσε ότι θα ισχύσει ό,τι για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.
ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63600848

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου