Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

"Δεν είναι άσχετο ότι η Μέρκελ είναι κόρη πάστορος προτεστάντη!"

Και μια θεολογική διάσταση -πέραν των άλλων – έδωσε για τη στάση της κ. Μέρκελ έναντι της Ελλάδας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. «Δεν είναι άσχετο ότι η Μέρκελ είναι κόρη πάστορος προτεστάντη. Ο προτεσταντισμός λέει ότι κάποιοι έχουν γεννηθεί με την καλύτερη θέση και κάποιοι με την κατώτερη», είπε για τη Γερμανίδα καγκελάριο. Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «εδώ που φτάσαμε είναι παρά πολύ δύσκολα τα πράγματα. Φταίξαμε, να τα πληρώσουμε, αλλά ποιο δίκαιο μας λεει ότι είναι δίκαιο να υποθηκεύεται το μέλλον των εγγόνων μας; Δεν έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό το πράγμα. Εγώ δεν ψήφισα για τέτοια πράγματα και δεν έχω δώσει εξουσιοδότηση». Πρόσθεσε, δε, ότι ζούμε σε καθεστώς τραγικής τοκογλυφίας και αφαίμαξης από τους εταίρους μας.

«Έχουμε ιστορία, πολιτισμό και αξιοπρέπεια, ντρέπομαι όταν ακούω ότι θα έχουμε επόπτη ή διοικητή. Είμαστε τόσο ανίκανοι; Πως και που θα ισχύσει ο αγγλικός νόμος; Δεν είναι αυτή η Ευρώπη του οράματός μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ραδιοσταθμό του Σκάι. Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε στην εξαθλίωση και τη διάλυση του κράτους φέρνοντας παραδείγματα για σοβαρά προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν απλοί άνθρωποι.

Για την επιστολή προς τον κ. Παπαδήμο, δήλωσε ότι «προσέχω να μην παρεμβαίνω μέχρι του να παρεξηγούμαι. Υπάρχει η σιωπή της αδιαφορίας -μακριά από εμένα- και η σιωπή της συνέσεως, που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μου». Η επιστολή ήρθε μετά από εσωτερική αγανάκτηση, ανέφερε.


http://www.on-news.gr/2012/02/blog-post_4415.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου