Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Στα Γιάννενα η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας


Την Κυριακή 11 Μαρτίου και τη Δευτέρα 12, θα συνεδριάσουν στα Γιάννενα στο Grand Serai, από τις 10 το πρωί, η Διεθνής Γραμματεία και οι Πρόεδροι των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) και οι Συντονιστικές Επιτροπές Συνεργασίας του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου και της Δ.Σ.Ο., που συγκροτήθηκαν μετά την υπογραφή (19.8.2010) του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των δύο διεθνών κοινοβουλευτικών οργανώσεων.
Στις συνεδριάσεις αυτές θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι κοινοβουλίων από τη Ρωσική Ομοσπονδία, τις ΗΠΑ, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, την Ουκρανία, την Παλαιστινιακή Αρχή, το Λίβανο, την Αρμενία, την Τσεχία, την Αλβανία, την Ουγκάντα, το Σουδάν, τη Ζουαζιλάνδη, το Μαυρίκιο, τη Μπουργκίνα Φάσο, το Τσαντ, τη Ρουάντα και την Ελλάδα. Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής είναι ο Βουλευτής Ιωαννίνων ΜιχάληςΠαντούλας.

Στην Ημερήσια Διάταξη των συνεδριάσεων που προαναφέρθηκαν, εκτός της ενημέρωσης, του απολογισμού και του προγραμματισμού των εσωτερικών δραστηριοτήτων και των διεθνών πρωτοβουλιών που ελήφθησαν ή πρόκειται να ληφθούν, περιλαμβάνονται προς συζήτηση θέματα που καλύπτουν προτάσεις ανάληψης κοινής
δράσης Πολιτείας - Αυτοδιοίκησης - Εκκλησίας για στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων πολιτών σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, δράσεων κοινοβουλευτικών από όλο τον κόσμο στην κατεύθυνση υπέρβασης της κρίσης με κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και απασχόληση, μελέτης και ανάδειξης των προβλημάτων δημοκρατίας που παρατηρούνται κάτω από αυτές τις συνθήκες και οριστικοποίησης κοινών πρωτοβουλιών μεταξύ Παναφρικανικού Κοινοβουλίου και Δ.Σ.Ο. με επίκεντρο την ευαίσθητη περιοχή της Αφρικανικής ηπείρου.

Οι μετέχοντες στις συναντήσεις αυτές στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που θα έχουν στη διάθεσή τους θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, το Νησί της Παμβώτιδας, το Κάστρο και το ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, το Κέντρο Παραδοσιακής Αργυροχοΐας και θα έχουν επαφές με εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου