Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Θεολόγων Λευκάδας

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Θεολόγων Λευκάδας 28-3-2012 σε αίθουσα του 1ου Λυκείου Λευκάδας. Παρευρέθηκαν σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι και παρακολούθησαν την παρουσίαση του νέου Προγράμματος Σπουδών από τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Σιούλη και την ενημέρωση σχετικά με τις Ερευνητικές Εργασίες.
Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με τους συναδέλφους, οι οποίοι εξέφρασαν επιφυλάξεις σχετικά με τη δυνατότητα εφαρμογής του ιδιαίτερα απαιτητικού νέου προγράμματος Σπουδών λόγω προβλημάτων (π.χ. υλικοτεχνική υποδομή, επιμόρφωση), ενώ είδαν θετικά την συμμετοχή τους στις Ερευνητικές Εργασίες. Προβληματίστηκαν ιδιαίτερα με το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό του ΜτΘ και αναρωτήθηκαν για την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα της αλλαγής αυτής. Ανησυχία εξέφρασαν οι συνάδελφοι σχετικά με τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο και το ΜτΘ και τις επιπτώσεις στο εργασιακό τους μέλλον.


Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λευκάδας κ. Φίλιππας Κούρτης ο οποίος επεσήμανε τη σύγχυση και το φόβο που επικρατεί στον κλάδο των εκπαιδευτικών σχετικά με τα θέματα αξιολόγησης και τις "επαπειλούμενες" απολύσεις στο Δημόσιο.
Η συνάντηση έκλεισε σε πολύ καλό και συναδελφικό κλίμα με ευχές για Καλή Ανάσταση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου