Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο Σεβασμιότατος Γέρων Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων

Διάλεξη έκανε σήμερα στην Ακαδημία Βελλάς ο Σεβασμιότατος Γέρων Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος με δύο πολύ ενδιαφέροντα θέματα. 

Το πρώτο αφορούσε τον διαχριστιανικό διάλογο και τις διαθρησκειακές διασκέψεις, θέμα το οποίο προκάλεσε ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ο Σεβασμιότατος τόνισε πως δεν μπορούμε να μη διαλεγόμαστε με τα άλλα χριστιανικά δόγματα και τις διάφορες ομολογίες αλλά και τα άλλα θρησκεύματα, όπως το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν απομακρύνεται από την παράδοσή του και προπαντός δεν αποποιείται επ'  ουδενί την Ορθοδοξία. Ίσα - ίσα που δίνει μαρτυρία της Ορθοδοξίας προς όλες τις κατευθύνσεις.
Το δεύτερο θέμα αφορούσε την χριστιανική τέχνη και πως αυτή φθίνει λόγω στείρων αντιγραφικών  προσπαθειών και κακεκτύπων εξαιτίας και των ευκολιών που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Επεσήμανε δε τις πολύ ενδιαφέρουσες καινοτομικές προσπάθειες ως προς την τεχνοτροπία, ιδιαίτερα στην διασπορά. Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και προβληματισμός.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου