Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΟΛΜΕ: Επί πληρωμή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

Έκκληση προς το υπουργείο Παιδείας να ακυρώσει κάθε είδους διαδικασία που απαιτεί καταβολή χρηματικού ποσού από τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή σε επιμορφωτικά προγράμματα απευθύνει η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της , με αφορμή  το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο: «Υποστηρίζοντας το Έργο των Εκπαιδευτικών στο Σύγχρονο Σχολείο», που διοργανώνει το Πάντειο Πανεπιστήμιο, έναντι 800 ευρώ.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
H ΔΕ-ΕΣΣΕ (Διαρκής Εκπαίδευση), με την Επιστημονική Συνεργασία και Επίβλεψη του Εργαστηρίου Κοινωνικής και Πειραματικής Ψυχολογίας του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, διοργανώνει Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο: «Υποστηρίζοντας το Έργο των Εκπαιδευτικών στο Σύγχρονο Σχολείο».
Η συγκεκριμένη επιμόρφωση, σύμφωνα με την προκήρυξη, «θεωρείται πιστοποιημένη και μοριοδοτείται κατά την κρίση των εκπαιδευτικών  για κατάληψη θέσεων Διευθυντών & Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων, Σχολικών Συμβούλων, Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων», και το «κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 800 €».
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός της επί πληρωμή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ακυρώσει κάθε τέτοιου είδους διαδικασία που απαιτεί καταβολή χρηματικού ποσού από τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους. Η επιμόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα που πρέπει να παρέχεται σε όλους δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου