Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Στον απόηχο των βουλευτικών εκλογών

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

          Το παρακμασμένο πολιτικό σύστημα έφερε τον Έλληνα ψηφοφόρο να ψηφίσει την περασμένη Κυριακή όπως ψήφισε. Οι περισσότεροι Έλληνες με την ψήφο τους, την αποχή τους ή το λευκό τους,  δικαίως και δικαιολογημένα, θέλησαν να τιμωρήσουν τα δύο Κόμματα εξουσίας, τα οποία αναντίρρητα προκάλεσαν την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Δυστυχώς δεν είχαν να επιλέξουν με κάτι καινούργιο, κάτι που να τους εμπνεύσει, να  δώσει στις ψυχές τους σταλαγματιές αισιοδοξίας για το μέλλον. Όλα τα Κόμματα είχαν ηγέτες και στελέχη με παρελθόν, ουδείς προήλθε από πολιτική ή ιδεολογική παρθενογένεση και όλοι τους, μα όλοι τους, συνέβαλαν στη σημερινή ηθική και κοινωνική παρακμή.
          Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία πλήρωσαν το υψηλότερο τίμημα. Αλλά μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ευθύνη για τη σημερινή κατάντια; Ξεχάσαμε τις θέσεις του για τις πυρπολήσεις της Αθήνας και για τη μετατροπή του Κέντρου της σε μια εμπορική έρημο; Ξεχάσαμε την ανοχή του στους κουκουλοφόρους; Ξεχάσαμε τις θέσεις των συνδικαλιστών του σε καίρια ζητήματα της Οικονομίας; Ξεχάσαμε τις ιδεολογικές του θέσεις για τα ζητήματα των μεταναστών, για τα Εθνικά θέματα και για την περιθωριοποίηση της Εκκλησίας; Ο  ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με το παρακλάδι του, την ΔΗΜΑΡ, και το ΚΚΕ είναι οι ηθικά υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση! Αυτοί δίδαξαν την ισοπέδωση κάθε ιεραρχίας, την υποστήριξη κάθε παράλογου αιτήματος, την δικαιολόγηση ιδεολογικά της τεμπελιάς και του παραγοντισμού. Αυτοί διαχειρίστηκαν την όποια συνδικαλιστική και πολιτική εξουσία τους σε βάρος της Οικονομίας και  της Βιομηχανικής Ανάπτυξης. Και τώρα επιβραβεύονται για όλα αυτά που προκάλεσαν! Στην, με σημαντικά ποσοστά, ψήφιση των Κομμάτων αυτών  οδήγησαν τους Έλληνες ψηφοφόρους τα εγκληματικά λάθη των Κομμάτων Εξουσίας! Ούτε προοδευτικά είναι τα εν λόγω Κόμματα, αφού η πρωτοπορία στην πορεία προς τον γκρεμό δεν συνιστά πρόοδο, ούτε και δημοκρατικά, γιατί δεν πιστεύουν στην ελευθερία υπό όλες της τις μορφές, αλλά και με βάση κάποιες αρχές, για να μην καταντήσει αναρχία και ζούγκλα.
          Μήπως ο κ. Καμμένος προέρχεται από παρθενογένεση; Πέραν του ότι υπήρξε Υπουργός της
ΝΔ, σήμερα ο άνθρωπος κραυγάζει, δεν ομιλεί. Επίσης οι ομιλίες  του είναι χωρίς ειρμό και με συνθήματα ανεύθυνα, που απευθύνονται σε παιδιά και όχι σε ώριμους και υπεύθυνους πολίτες. Μήπως η κα Μπακογιάννη προέρχεται από παρθενογένεση; Δεν συμμετείχε σε όλες τις Κυβερνήσεις της ΝΔ και δεν διεκδίκησε την αρχηγία της; Μήπως ο κ. Μάνος; Δεν διετέλεσε Τσάρος της Οικονομίας στη ΝΔ και τι έκανε τότε ο ίδιος και ο κ. Ανδριανόπουλος; Και η συνεργασία του με τον κ. Βαλιανάτο τι υπονοεί, ότι το Κόμμα του "απελευθερώθηκε και σεξουαλικά"; Τερατογένεση του πολιτικού συστήματος αποτελεί και η είσοδος της "Χρυσής Αυγής" στο Κοινοβούλιο. Η ανικανότητα της διαχείρισης των μεταναστών από τις έως τώρα Κυβερνήσεις έφερε στην επιφάνεια το ακραίο και απάνθρωπο στην ουσία Κόμμα, που έπεισε να το ψηφίσουν λόγω του "τσαμπουκά" που πουλάει γενικώς και ιδιαίτερα στους μετανάστες. Ο εθνικισμός τους είναι άρρωστος, ο ρατσισμός τους ηθικά και πολιτικά απαράδεκτος  και η ιδεολογία τους έχει μείνει στον Μεσοπόλεμο. Να πούμε και το αυτονόητο, ότι στο εκλογικό αποτέλεσμα συνετέλεσαν με τα στρατηγικά "αυτογκόλ" που έβαλαν και τους απαράδεκτους πολιτικούς ερασιτεχνισμούς τους  οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. "Τα παιδία παίζει", αλλά όχι με την Ελλάδα, γιατί τότε το παιχνίδι γίνεται πολύ επικίνδυνο γι' αυτήν.
          Απότοκος του άρρωστου πολιτικού συστήματος είναι η ψήφος των Ελλήνων και των Ελληνίδων στις 6 Μαϊου. Θυμίζουμε ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι έχουμε γαλουχηθεί πολιτικά, ηθικά  και κοινωνικά κατά την "αλήστου  μνήμης" δεκαετία του 80, τη δεκαετία της ισοπέδωσης των πάντων, του πλουτισμού με δανεικά, της θεσμικής καθιέρωσης της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας, της πτώχευσης των αξιών και των ιδανικών. Έτσι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν ψήφισαν με βάση τις αρχές και τις ιδέες τους, αλλά με τη λογική αλλά και παρορμητική σκέψη να τιμωρήσουν τα δύο Κόμματα εξουσίας ( μπορεί ορισμένοι να τα τιμώρησαν και γιατί εκ των πραγμάτων καταργήθηκε η πελατειακή σχέση) και για λόγους συμφέροντος, δηλαδή για να προασπίσουν τα συμφέροντα τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι των εκλογών επέπλευσαν όσοι  ξιφούλκησαν εναντίον των μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλλει η Τρόϊκα, με την προσθήκη υποκαταστάτων αξιών, όπως είναι  η εθνική αξιοπρέπεια και η εθνική κυριαρχία ( που πρέπει να τις σκέφτεται κανείς πριν καταντήσει ζήτουλας) και η παρανοϊκή στις μέρες μας νοοτροπία του Τσακιτζή ή του Ζορό. Όσοι πιστεύουν πως μόλις κινήσουν το δάχτυλο ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Καμμένος οι δανειστές μας θα καθίσουν προσοχή και θα ικανοποιήσουν όλες τις εξαγγελίες τους φοβούμαι πως ζουν σε παραίσθηση. Το ίδιο ζουν και εκείνοι που νομίζουν ότι αν ο κ. Τσίπρας αποκτήσει κοινοβουλευτική πλειονοψηφία και αναλάβει πρωθυπουργός αυτομάτως σταματάνε τα χαράτσια, και οι μισθοί και οι συντάξεις ξαναγυρνάνε εκεί που ήσαν πριν από το Μνημόνιο, ότι καταργείται η ανεργία και ότι, επιί τέλους, η Ελλάδα γίνεται " η Δανία του Νότου", όπως την ονειρευόταν ο κ. Γ.Α. Παπανδρέου… Με τις ιδέες του κ. Τσίπρα η Ελλάδα θα είναι η Σαχάρα της Ευρώπης, με τους Έλληνες που θα είναι γραφικοί «βεδουίνοι» και θα αναζητούν «λίγο νερό» για να επιζήσουν.
          Εν όψει πιθανών νέων εκλογών ξεκαθαρίζω μέσα μου ορισμένα πράγματα.
1.     Ψηφίζω Κόμμα που είναι υπέρ της παραμονής μας στην Ενωμένη Ευρώπη και στη ζώνη του Ευρώ και είναι υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και γενικά της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Αμέσως αποκλείονται το ΚΚΕ και η "Χρυσή Αυγή". Έμμεσα αποκλείονται όλοι όσοι με την πολιτική τους είναι μαθηματικά βέβαιο ότι μας οδηγούν τουλάχιστον εκτός Ευρωζώνης (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξ. Έλληνες). Θολές οι απόψεις για την ελεύθερη οικονομία της ΔΗΜΑΡ.
2.     Ψηφίζω Κόμμα που θέλει η Ελλάδα να αναπτυχθεί, αλλά και να διατηρήσει τις ρίζες της, την Ιστορία της, τις Παραδόσεις της και την ιδιοπροσωπία της και να μην επιδιώκει να περιθωριοποιήσει την Εκκλησία, που είναι μείζων παράγων της ιδιοπροσωπίας αυτής. Αμέσως αποκλείονται ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι, "Δράση", "Δημιουργία ξανά".   
3.     Ψηφίζω Κόμμα που σέβεται τις Δημοκρατικές Αρχές και την Ελευθερία του κάθε πολίτη και έχει ως αρχή του την ανεκτικότητα και τον σεβασμό προς το διαφορετικό, προς την ετερότητα του άλλου. Αυτομάτως αποκλείεται η  "Χρυσή  Αυγή".
4.     Ψηφίζω Κόμμα του οποίου τα στελέχη είναι άφθαρτα, δεν είναι ματαιόδοξα και με δίψα εξουσίας,  δεν έχουν πελατειακή νοοτροπία, δεν έχουν ερασιτεχνικές ηγεσίες, ούτε έχουν διαφθαρεί από το πολιτικό σύστημα. Αυτομάτως αποκλείονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
5.     Ψηφίζω Κόμμα που δεν εκφράζει μια ομάδα  συμφερόντων, ή που δεν είναι προϊόν των φιλοδοξιών ενός, δύο ή μιας παρέας ανθρώπων. Κόμμα χωρίς αρχές και χωρίς λόγο ύπαρξης παρά μόνο για να επιβιώνει πολιτικά ο αρχηγός ή η παρέα έχει παρασιτική ζωή και είναι βραχύβιο. Τέτοια είναι μερικά από τα Κόμματα που δεν εισήλθαν στην παρούσα Βουλή.
Ωραία, θα πει κάποιος, στην ουσία απέκλεισες όλα τα Κόμματα, για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Τι θα κάνεις μπροστά στην κάλπη; Απαντώ. Πρώτον θα πάω να ψηφίσω. Θεωρώ ότι το λευκό ή το άκυρο είναι ανεύθυνη πράξη. Δεύτερον θα κρίνω όπως οι Γάλλοι στις πρόσφατες προεκλογικές εκλογές, θα αποδεχθώ δηλαδή την εφιαλτική πραγματικότητα και θα επιλέξω εκείνη την ώρα αυτόν που, κατά την εκτίμηση μου, λέγει τα λιγότερα ψέματα, που υπόσχεται τα περισσότερο εφικτά και που θίγει λιγότερο τη νοημοσύνη μου. Και τρίτον και σπουδαιότερο, θα βάλω πάνω από τα οικονομικά μου, που δεν είναι και ανθηρά, τις αρχές μου, τη διατήρηση των αξιών του Γένους μου και την επιβίωση τους στις επόμενες γενιές.---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου