Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ενδιαφέρον της Ιεράς Συνόδου για το ΜτΘ

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012, στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος ανέγνωσε την εισήγησή του σχετικά με το «Υπόμνημα για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου» της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την εκπόνηση του νέου Προγράμματος.

Ακολούθησε η συνάντηση με τους Σχολικούς Συμβούλους και τα μέλη της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων. Στην συνάντηση δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετηθούν οι Σχολικοί Σύμβουλοι και οι Θεολόγοι για τα θέματα που προκύπτουν κατά την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών.

Στην συζήτηση ακούσθηκαν και οι απόψεις των Σεβασμιωτάτων Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ο Μακαριώτατος έκλεισε τον πρώτο αυτό διάλογο της Ποιμαινούσης Εκκλησίας με τους Διδάσκοντες το μάθημα των Θρησκευτικών, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του και τονίζοντας ότι «αυτή η συνάντηση είναι ένα πρώτο βήμα, πολύ χρήσιμο• όλα αυτά τα οποία ακούσθηκαν, καταγράφηκαν και θα αξιοποιηθούν κωδικοποιώντας τα, και όταν θα ξανασυναντηθούμε, θα έχουμε ένα κείμενο πάνω στο οποίο θα μπορούμε να συνεργαστούμε. Σας ευχαριστώ».

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/holysynod.asp?id=1511&what_sub=d_typou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου