Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Ανακοίνωση για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολείων

EΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ      Κέρκυρα 4/5/2012
Ε. ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΟΣ 12
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με πρωτοφανή τρόπο, που δε θυμίζει σε τίποτα ευνομούμενη πολιτεία, αποφασίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας στις 11-4-2012 (ημέρα προκήρυξης εκλογών – διάλυσης της βουλής) η κατάργηση του Γυμνασίου Λιαπάδων και ο υποβιβασμός του Λυκείου Σκριπερού σε Λυκειακές τάξεις. Η δημοσιοποίηση αυτής της απόφασης έγινε το μεσημέρι στις 3-5-12, δύο μέρες πριν τις εκλογές και από αυτό φαίνεται η πρόθεση αιφνιδιασμού και η ύπαρξη σχεδίου προκειμένου να περιοριστούν οι αντιδράσεις.

Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη ομόφωνη απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και σε δηλώσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων, κατεγράφη η βούληση της τοπικής κοινωνίας να μην καταργηθεί κανένα σχολείο Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα. Ο καθένας νομίζουμε μπορεί να καταλάβει πως αν με τόσο προκλητικό τρόπο αγνοούνται η βούληση και τα συμφέροντα των πολιτών ελάχιστες ώρες πριν τις εκλογές, τι πρόκειται να συμβεί αμέσως μετά τις εκλογές αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας δηλώνει πως θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να ενημερώσει και να διαμορφώσει το αναγκαίο μέτωπο γονέων – εκπαιδευτικών - μαθητών ώστε να ακυρωθεί αυτή η απόφαση που ανοίγει το δρόμο για καταργήσεις και άλλων σχολείων και κάνει άλλο ένα άλμα για τη διάλυση της όποιας δημόσιας δωρεάν παιδείας έχει απομείνει.

                    Ο πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας
                Ν. Μεταλληνός                                                Α. Θεοχαράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου