Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

"Η χαρά της Άνοιξης"

Μια καταπληκτική Θεατρική Παράσταση, η οποία πραγματεύονταν την ευρύτερη έννοια της διαφορετικότητας μέσω των λουλουδιών και της Άνοιξης, ανέβηκε σήμερα από τους μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ιωαννίνων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου τους.

Η παράσταση ξεκινά από την επιθυμία ενός ζωγράφου να αποδώσει μια ανοιξιάτικη πανδαισία με ασπροκίτρινες μαργαρίτες σε ένα καταπράσινο λιβάδι. Με αφορμή μια απρόσμενη κίνηση, ξεπροβάλλει μια κατακόκκινη παπαρούνα ανάμεσα στις ασπροκίτρινες μαργαρίτες.


Οι μαργαρίτες δεν την δέχονται στην παρέα τους γιατί είναι διαφορετική απ'  αυτές. Η συμβολή των φυσικών φαινομένων (ήλιος, βροχή, άνεμος, ζουζούνια) είναι καθοριστική. Οι μαργαρίτες πλέον πείθονται πως όλα τα πλάσματα του ουρανού και της γης είναι ελεύθερα και ισότιμα. Μετάνιωσαν για την συμπεριφορά τους και έτσι δέχτηκαν στην παρέα τους όχι μόνο τη μία παπαρούνα αλλά και άλλες πολλές κατακόκκινες φίλες της.


Τα σκηνικά ήταν φανταστικά ενώ και τα τραγούδια που συνόδευαν την όλη παρουσίαση ήταν υπέροχα. Για άλλη μια φορά το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων μας καταπλήσσει με την όλη προσπάθειά του, δίνοντάς μας νότες αισιοδοξίας σε εποχές καταθλιπτικές. Μπράβο στα παιδιά, τους γονείς, τους δασκάλους και όλους τους συντελεστές της Παράστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου