Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΟΧΙ ΦΕΤΟΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ


Επιβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας πως η αύξηση των διδακτικών ωρών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι κάτι που μελετά η κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν αφορά τη σχολική χρονιά που ξεκινά το Σεπτέμβρη.

«Είναι κάτι που μελετάμε και δεν αφορά την ερχόμενη χρονιά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αρβανιτόπουλος από την Πάτρα, όπου χθες εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην περιοχή Περιβόλα.
Ο υπουργός τόνισε ότι έχει ξεκάθαρο σχέδιο για τον περιορισμό των οικονομικών στην Παιδεία, ώστε όπως σημείωσε, «οι όποιες περικοπές να μην επηρεάσουν την Παιδεία». Σχετικά με το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, υπογράμμισε ότι «οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο είναι σύμμαχοι και συνοδοιπόροι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».
Κατά την τελετή εγκαινίων ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην χρησιμότητα, όπως τόνισε, του ευέλικτου μοντέλου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προσφέρει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Αναφερόμενος στην ανάπτυξη του ΕΑΠ, υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε φάση
επανασχεδιασμού των στρατηγικών του προτεραιοτήτων, για την επόμενη φάση της ανάπτυξής του. Ακόμη πρόσθεσε ότι η καλή διαχείριση που γίνεται από την διοίκηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, έχει επιτρέψει την μείωση, τόσο της οικονομικής συμμετοχής των φοιτητών, όσο και της κρατικής επιχορήγησης.

 http://www.matrix24.gr/2012/07

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου