Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Πηγαία αυτογνωσία εναντίον επιδοτούμενων ανοησιών: σημειώσατε 1

Γράφει ο Θείος Άκης

«Όποιος σκέφτηκε άσκημα για τα δικά του , ποτέ δεν θα σκεφθεί καλά για τα ξένα πράγματα» Σωκράτης
Δεν έφτασε ο Νεοέλληνας έτσι στις αυτοκτονίες και στην κατάθλιψη. Πρώτα σκότωσε ότι τον περιτριγύριζε. Χλεύασε την παράδοσή του, εγκατέλειψε τα χωριά του, απαρνήθηκε την ίδια του τη γη. Νόμισε πως είναι καταδικασμένος να ζει σε διώροφα και εξοχικά ξεχνώντας την καταγωγή του αλλά και τα πράγματα που παρέπεμπαν σε αυτή. Ανέβασε το σεξουαλικό υπονοούμενο σε βασικό στοιχείο της καθημερινότητάς του, λες και πνιγόταν από ηθικούς
φραγμούς όπως συνέβαινε το Μεσαίωνα. Έτσι έμαθε όλα αυτά τα χρόνια. Τον βοήθησαν άλλωστε και οι πνευματικοί άνθρωποι να αλλοιωθεί και να γίνει αφύσικο μαλάκιο μην ξέροντας που πατά και που πηγαίνει. Σε αυτό το κλίμα αφασίας βλέπει τις παραστάσεις και φέτος χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. «Μισώ αυτή τη χώρα» ακούσαμε να λέγεται στις Όρνιθες. Λες και πρέπει να ντρεπόμαστε που ζούμε εδώ. Από την άλλη να σου ο Σωκράτης ομοφυλόφιλος,χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας στις Νεφέλες. Ξεφωνημένος κατά την αγοραία έκφραση. Τι να πει κάποιος όταν χλευάζεται ο θεμέλιος λίθος της Δυτικής φιλοσοφίας παρά να σκύψει το κεφάλι από ντροπή. Λες και ο Σωκράτης φταίει που διαλύθηκε η χώρα. Που χάσαμε το γνώθι σαυτόν που έλεγε πάντα. Νομίζω αν είχαμε διαβάσει τα κείμενά του δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που είμαστε. Αλλά τι λέω μόνο οι ξένοι πρέπει να ανακαλύπτουν τα αρχαία κείμενα. Εμείς χαρακτηριζόμαστε αμέσως προγονόπληκτοι και γραφικοί από τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Τι περιμένετε λοιπόν εσείς ρε μπροστάρηδες από το λαικό σώμα με όλα αυτά που κάνετε; Να σας πει ότι έχετε δίκιο και ότι πρέπει να βάλουμε ένα χεράκι να την διαλύσουμε «την μισητή μας χώρα», μια ώρα νωρίτερα; Ευτυχώς ο μικρός λαός συνεχίζει να πολεμά σε πείσμα των καιρών απέναντι στους ανίατους κομπλεξισμούς σας. Και καρτερεί. Περιμένει την πολυπόθητη επανεκκίνηση ψάχνοντας για τα υλικά που θα τον οδηγήσουν εκεί. Την μαγιά που μένει που λέει ο Μακρυγιάννης. Πως θα το πετύχουμε αυτό; Μήπως με το επιδοτούμενο χλευασμό του παρελθόντος μας, το μόνο το οποίο έχει μείνει για να αντλούμε αυτοσεβασμό; Νομίζω πως όχι. Το ξέρω σας πειράζει να μιλάμε για τα άστρα μέσα στην λάσπη. Για ανθρώπους που «κατέβασαν την φιλοσοφία από τα άστρα στη γη» που λένε για το Σωκράτη και για άλλους που κοίταξαν το κοινό συμφέρον έναντι στο τομάρι τους. Συγχωρέστε μας αλλά σε αυτά ελπίζουμε για μια νέα παλιγγενεσία. Η αρχαία Ελληνική γραμματεία, τα βλέμματα των ηρώων στις γκραβούρες πράγματα διαφορετικά από την τηλεοπτική σας δημοκρατία είναι αυτά που μας θα οδηγήσουν μπροστά. Τα πρόσωπα των ηρώων του 21’ ,του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και της ΕΟΚΑ έχουν να πουν πολλά στον κοιμώμενο δήμο. Όσα δεν μπορείτε να πείτε εσείς με όσες επιδοτήσεις και αν πάρετε. Από αυτά τα βλέμματα άλλωστε θα πάρουμε τη δύναμη να σηκωθούμε. Όσο για την περιφρόνησή σας ,ότι συνεχίζουμε να είμαστε ρομαντικοί, οπισθοδρομικοί και να τολμάμε να αγαπάμε την χώρα μας… τα έχουμε γραμμένα στην άμμο, ξέρετε εκεί στις ακρογιαλιές του Ομήρου. Συνεχίστε να λέτε τις επιδοτούμενες ανοησίες σας, έτσι και αλλιώς όποιος βρίζει την Ελλάδα επιχορηγείται σε αυτή την χώρα. Τη Νέμεσι μόνο να περιμένετε που θα έρθει μετά την ύβρη σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου