Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Μετσόβου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (29-10-2012) στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος Βλάχου στο κέντρο των Ιωαννίνων, εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Μετσόβου που έγινε 31-10 -1912. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μετσοβίτης, κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλης Τρίτος και ο Κρητικός, καθηγητής του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  κ. Σταυρουλάκης. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα γεγονότα της περιόδου και στην καθοριστική τους σημασία για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, στα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν όπως του Μήτσα και του Κλειδή και στην σημασία της απελευθέρωσης του Μετσόβου για την χώρα γενικότερα.
Την εκδήλωση τίμησαν ο βουλευτής κ. Μαντάς, με επιστολές ο κ. Καλογιάννης και ο κ. Τασούλας, ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Τσομπίκος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αλμπάνης, ο αντιπρύτανης κ. Καψάλης άλλοι τοπικοί άρχοντες και η στρατιωτική ηγεσία καθώς και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση χορών από τα χορευτικά του Συλλόγου του Μετσόβου και του Συλλόγου των Κρητών Ιωαννίνων και με χορό των παρευρισκομένων επισήμων και του κόσμου.
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση .....








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου