Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου για τα Π. Πειραματικά Σχολεία

Το  χρονοδιάγραμμα  του υπουργείου για τα Π. Πειραματικά Σχολεία
Το esos δημοσιεύει τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου παιδείας , όσον αφορά τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, οι οποίες έχουν ωε εξής:
1.Σήμερα Τρίτη 27 Νοεμβρίου εισάγεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το ζήτημα της επιλογής του νέου πρόεδρου της ΔΕΠΠΣ
2.Το υπουργείο Παιδείας προχωρά στις αναγκαίες ενέργειες για την κάλυψη αναγκών των σχολείων σε διοικητικό προσωπικό , μέσω της διαδικασίας των μετατάξεων.
3. Παράλληλα επίκειται η έκδοση υπουργικής απόφασης σχετικά με τη λειτουργία των πμίλων αριστείας και δημιουργικότητας , των τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, των δράσεων σχετικά με την πρακτική άσκηση των φοιτητών και των δράσεων σχετικά με την επιμόρφωση και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. Σ αυτή την υπουργική απόφαση και σε συνάφεια με τις παραπάνω δράσεις θα ρυθμιστούν και οι όποιες εκκρεμότητες σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών.
4. Η πρόσθετη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών και Διευθυντών των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, μετά από επιτυχή αξιολόγηση, που προβλέπεται από το νόμο 4072/12, θα οριστεί στις λεπτομέρειες της στο πλαίσιο των γενικότερων ρυθμίσεων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στο άμεσο μέλλον.
5.Στο αμέσως επόμενο διάστημα , και μετά την τοποθέτηση του νέου προέδρου της ΔΕΠΠΣ, θα ρυθμιστούν τα όποια ζητήματα σχετικά με τη διεξαγωγή των εισαγωγικών εξετάσεων των μαθητών των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και από το Γυμνάσιο στο Λύκειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου