Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Χωρίς χριστουγεννιάτικο δέντρο οι Βρυξέλλες λόγω Μουσουλμάνων


 Χωρίς χριστουγεννιάτικο δέντρο οι Βρυξέλλες λόγω Μουσουλμάνων

Ο δήμος των Βρυξελλών αποφάσισε να μην στολίσει φέτος με χριστουγεννιάτικο δέντρο την κεντρική πλατεία (Grand Place), αλλά αντ’ αυτού να τοποθετήσει μία ηλεκτρονική εγκατάσταση, προκειμένου να μην προσβληθεί ο τοπικός μουσουλμανικός πληθυσμός! 
Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων των Βρυξελλών, οι οποίοι έχουν ήδη συγκεντρώσει 10.000 υπογραφές ζητώντας την άρση της απόφασης.  Μάλιστα, μια δημοτικός σύμβουλος, υποστηρίζει ότι «το δέντρο ως σύμβολο των χριστιανικών Χριστουγέννων μπορεί να προσβάλει τους ανθρώπους των άλλων θρησκειών».
Σύμφωνα με την εφημερίδα των Βρυξελλών «Brussels News», το ηλεκτρονικό δέντρο είναι μία κατασκευή ύψους 25 μέτρων, η οποία αποτελείται από τηλεοπτικές οθόνες. Κατά την διάρκεια της ημέρας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ανέβουν στην κορυφή του ηλεκτρονικού δέντρου και από εκεί να θαυμάσουν την θέα της πόλης.
Όμως, οι κάτοικοι των Βρυξελλών έχουν αντίθετη άποψη και ζητούν να τοποθετηθεί, όπως κάθε χρόνο, το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Tέλος, σημειώνεται ότι οι Μουσουλμάνοι εκπροσωπούν το 25,5% του πληθυσμού των Βρυξελλών και, μάλιστα, πριν ένα μήνα, δύο Μουσουλμάνοι εξελέγησαν στο δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας

http://www.newsbomb.gr/prionokordela/diethni/story/258635/horis-hristoygenniatiko-dentro-oi-vryxeles-logo-moysoylmanon#ixzz2EDSIgoU1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου