Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

"Η παιδεία νοσεί φοβερά. Η Ελλάδα είναι από καιρό στην εντατική."

Γενικά, αλλά όχι αόριστα
Γράφει ο μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης

Είναι αλήθεια πως αρκετές φορές οι εντός των τειχών πόλεμοι είναι δριμύτεροι των εξωτερικών. Μάλιστα, η Ελλάδα έχασε σε πολέμους λόγω των εσωτερικών φατριών και παθών. Νοσήματα επάρσεως, διχοστασίας και φοβερής προδοσίας επιτέλεσαν έργο ανίερο. Ο Εφιάλτης, ο Ιούδας είναι πρόσωπα επαναλαμβανόμενα στην ιστορία. Η διχόνοια κατατρώει τα σπλάχνα του γένους μας. Οι εμφύλιοι πόλεμοι, με το χυμένο αδελφοκτόνο αίμα, ήταν οι πιο ισχυροί. Ο εντός των τειχών κίνδυνος δεν ανάβει κερί, δεν βαστά εικόνες και σημαία, δεν θυμιάζει, δεν κάνει σταυρό, δεν υπομένει. Τα άκρα της αριστεράς και της δεξιάς ενοχλούν επικίνδυνα. Η πρώτη αγωνιά για εξουσία και η δεύτερη για θόρυβο και ταραχές. Το μέλλον του Ελληνισμού είναι αβέβαιο αλλά δεν καταλήγει εύκολα. Πιστεύουμε ότι ο Θεός θα ξαναβάλει το χέρι του.

Ένοχοι και συνένοχοι σε παρακμή παραφροσύνης συνεχίζουν το χορό, το τραγούδι και το φαγοπότι. Η αμετανοησία είναι αυτοκαταστροφική όδευση προς τον γκρεμό. Η Ελλάδα εκπορνεύεται. Θλίψη και ηττοπάθεια κυριαρχούν. Η εξυγίανση και η κάθαρση όνειρο απατηλό. "Ήρωες" θεατρίνοι, φαύλοι
διεφθαρμένοι, αφυλάκιστοι. Τα εθνικά θέματα σε δεύτερη μοίρα. Ηθική σήψη δυστυχώς επικρατεί κι εκεί που δεν το περιμένεις. Γίνονται συνεχώς εκπτώσεις. Τα τουρκικά σίριαλ, λένε, πρώτα στη θεαματικότητα. Η παιδεία νοσεί φοβερά. Η ψευτοδιανόηση εκμεταλλεύεται λάθη. Η Ελλάδα είναι από καιρό στην εντατική. Η ελληνίδα λαλιά καθημερινά δολοφονείται. Ζόφος αποπροσανατολιστικός επικρατεί. Ένας βίαιος και θλιβερός εθνομηδενισμός.

Η βιασύνη για απόκτηση πολλού κει εύκολου χρήματος οδήγησε πολλούς σε μεγάλα λάθη. Η ανυπομονησία και η επιπολαιότητα πληρώνονται σκληρά. Ο πλουτισμός Ευρωπαίων τους οδήγησε σε ακρότητες. Η Ευρώπη αποχριστιανισμένη πλήρως. Το Βατικανό μετρά θύματα με ένα παραποιημένο ευαγγέλιο. Κακοποιήσεις και βιασμοί παιδιών αναίσχυντοι. Με έναν νεκρό Θεό κάποιοι αναζητητές καταφεύγουν στους δασκάλους της Άπω Ανατολής για μία εσωτερικευμενη ζωή. Περί τις δύο χιλιάδες προτεσταντικές παραφυάδες διεκδικούν ποίμνια. Η αποχριστιανισμός της Ευρώπης είναι σοβαρός και θα έχει ακόμη χειρότερες συνέπειες.

Γράφω υπερβολικά και πολύ υποκειμενικά; Γράφω γενικά, αλλά όχι αόριστα. Ο χώρος δεν επαρκεί για αναλύσεις. Λησμόνησε η Ευρώπη τις χριστιανικές της ρίζες και υποδέχεται τον ισλαμισμό. Φαίνεται πως η χριστιανική Ευρώπη αυτοκτονεί. Στη θέση χριστιανικών ναών ανυψώνονται τζαμιά. Δεν φερόμεθα κατά άλλων θρησκειών. Απλά υποστηρίζουμε τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία. Δεν έχουμε ένα τέτοιο δικαίωμα; Κάποιοι προοδευτικοί θολοκουλτουριάδηδες βέβαια μας το αρνούνται. Δεν πειράζει. Τη δουλειά τους και τη δουλειά μας. Μαύρες σημαίες δεν θα σηκώσουμε ούτε θα κάψουμε εικόνες και σημαίες. Δεν θα βάλουμε κουκούλες ούτε θα κάψουμε ποτέ οχήματα και καταστήματα. Γενικά και όχι αόριστα κατέθεσα ξανά μερικές σκέψεις μου από αυτά που ακούμε και πολύ λυπούμαστε. Γράφουμε από πόνο και αγάπη. Ελπίζουμε στις αντιστάσεις των αδιάφθορων. Δεν είναι λίγοι. Δεν πρέπει συνέχεια να σιωπούν. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη μεγάλη, γνήσια πνευματική ενίσχυση. 
http://www.makthes.gr/news/opinions/97019/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου