Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Στα ... βήματα του Γέροντα Παϊσίου


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου η προγραμματισμένη επίσκεψη του ΕΠΑΛ Κόνιτσας στην επιβλητική Μονή Στομίου στον ποταμό Αώο. Στην Μονή αυτή μόνασε ο Γέροντας Παΐσιος, το κελάκι του οποίου υπάρχει σε μια γωνίτσα, να υπενθυμίζει στους επισκέπτες πως κατακτιέται η αγιωσύνη. Ο Γέροντας Παΐσιος έλκει την καταγωγή του από την Κόνιτσα, όπου βρίσκεται το σπίτι του και συγγενείς του. 
Η διαδρομή καταπληκτική, αποζημίωσε τους πάντες  με την ομορφιά και τις εναλλαγές του τοπίου δίπλα στο ποτάμι και το βουνό. 
Η φιλοξενία στη Μονή αβραμιαία, ενώ μέσα σε κατανυκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε ειδικά για τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές η ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.
Ευχάριστη έκπληξη, η παρουσία Λυκείου από την Ιτέα στην Μονή, στα πλαίσια πραγματοποίησης περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου τους.
Μόνο επαινετικά σχόλια μπορεί κανείς να κάνει για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Κόνιτσας και τους καθηγητές τους για την πρωτοβουλία και παρουσία αυτή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να αναπαυθούμε και να ... ξεδιψάσουμε πνευματικά στην ... ξεραμένη και γεμάτη δυσκολίες εποχή που ζούμε. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους για την πρόσκληση που μας έκαναν και την ... συμπόρευση.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου