Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Το ξεζούμισμα των πολυτέκνων από τη τρικομματική Κυβέρνηση

Δρ Τσακαλίδης Γεώργιος
Θεολόγος – Θρησκειοπαιδαγωγός
Επίτ. Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων
Έφορος Α.Σ.Π.Ε.

Σε μια περίοδο που οι περισσότεροι Έλληνες καλούνται να υποστούν μικρές ή μεγάλες θυσίες είναι δύσκολο να προβάλλεις τις θυσίες που υφίσταται ή καλείται να υποστεί συγκεκριμένη κοινωνική μερίδα. Επειδή όμως πολύ συχνά ακούμε τους κυβερνώντες να εμφανίζονται ως έχοντες ευαισθησία απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα προσπαθήσω να φέρω στο προσκήνιο την αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στην κατά τεκμήριο πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα των πολυτέκνων, στους οποίους όχι μόνο ευαισθησία δεν δείχνει, αλλά τους εμπαίζει και τους ξεζουμίζει κυριολεκτικά.
Τους εμπαίζει και τους ξεζουμίζει, γιατί προεκλογικά τους υποσχέθηκε δια στόματος του Πρωθυπουργού με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αποκατάσταση των εις βάρος τους αδικιών, λίγους μήνες αργότερα όμως κατάργησε πλήρως τις πολυτεκνικές συντάξεις στις 175 000 πολύτεκνες μητέρες, σε ένα μεγάλο μέρος των οποίων η σύνταξη αυτή των 102 Ευρώ αποτελούσε και το μοναδικό τους εισόδημα.
Τους εμπαίζει και τους ξεζουμίζει, όταν τους αντιμετωπίζει φορολογικά σαν να είναι άγαμοι. Τον ίδιο φόρο απαιτεί από τον άγαμο, που έχει να θρέψει μόνο τον εαυτό του, και από τον πολύτεκνο γονέα, που έχει να ταΐσει 8, 10 και 12 στόματα.

Τους εμπαίζει και τους ξεζουμίζει μια φορά με την άμεση και δεύτερη φορά με την έμμεση φορολογία. Για σκεφτείτε πόσες φορές καλείται να πληρώσει ο πολύτεκνος αυτό το 23% του Φ.Π.Α.! 8 και 10 φορές για παπούτσια, 8 και 10 φορές για ρούχα, για την υπερκατανάλωση νερού και ρεύματος, πολλαπλάσιες φορές το Φ.Π.Α. των 13% για τρόφιμα, αυξημένο χαράτσι και αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για το αναγκαστικά μεγαλύτερο σπίτι του και μεγαλύτερο αυτοκίνητό του, προκειμένου να χωρέσει, έστω και στριμωγμένα, την πολυμελή οικογένειά του.
Τους εμπαίζει και τους ξεζουμίζει, όταν αρνείται να ικανοποιήσει εντελώς λογικά και δίκαια αιτήματά τους, που δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος. Τι πιο λογικό π.χ. να σπουδάζουν τα παιδιά των πολυτέκνων στην ίδια πόλη; Ποιος πολύτεκνος μπορεί να συντηρήσει 3 και 4 νοικοκυριά, όταν σπουδάζουν τα παιδιά του σε διαφορετικές πόλεις! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε πλήρη κατανόηση και μίλησε του Υπουργού Παιδείας. Αυτός όμως αρνήθηκε και να δεχθεί ακόμη την αντιπροσωπεία της Α.Σ.Π.Ε. που ζήτησε να συναντηθεί μαζί του. Και χρειάστηκε να ταξιδέψει ο Πρόεδρός μας στις Βρυξέλλες και να αιφνιδιάσει τον Υπουργό, προκειμένου να υποχρεωθεί να ακούσει το δίκαιο αυτό αίτημα.
Μα την αλήθεια δεν πέρασε από τη χώρα μας πιο αντιδημογραφική, πιο αντιπολυτεκνική και πιο αντιοικογενειακή Κυβέρνηση από αυτή της τρικομματικής
Σφυρίζει αδιάφορα στο γεγονός ότι καταντήσαμε χώρα γερόντων και δεν θα χρειαστεί παρά ένας περίπατος των ανατολικών γειτόνων μας για να μας καταλάβουν, γιατί αυτοί έχουν δείκτη γονιμότητας 5,5 (δηλαδή 5,5 παιδιά ανά γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας), ενώ σ’ εμάς είναι μόλις 1,3 και μάλιστα μαζί με τα παιδιά που φέρνουν στον κόσμο οι αλλοδαπές γυναίκες.
Σφυρίζει αδιάφορα, όταν δεν παντρεύονται πλέον οι νέοι, το 60% των οποίων είναι άνεργοι και όταν παντρεύονται δεν φέρνουν παιδιά στον κόσμο, γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν.
Σφυρίζει αδιάφορα, όταν τα τελευταία χρόνια οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότεροι από τις γεννήσεις. Και ενώ καταργεί τις γλίσχρες πολυτεκνικές συντάξεις, χορηγεί στη διευθύνουσα σύμβουλο της Επιτροπής Διαχείρισης της Δημόσιας περιουσίας με υπογραφή Στουρνάρα 215 000 Ευρώ ετήσια αποζημίωση, ή στον υπεύθυνο Νομισματικής Πολιτικής μηνιαίο μισθό 15 000 Ευρώ, όταν η Ελλάδα εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει δικό της εθνικό νόμισμα.
Ακούμε συχνά τον Πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά, να μιλάει για την ανάγκη αποκατάστασης της αξιοπιστίας μας απέναντι στους δανειστές μας. Πότε θα θυμηθεί και την ανάγκη αποκατάστασης της δικής του αξιοπιστίας απέναντι στον ελληνικό λαό, απέναντι στους πολύτεκνους, τους οποίους είχε κάνει σημαία και λάβαρο του προεκλογικού του αγώνα και τώρα τους καλεί να υποστούν τα πιο σκληρά και αιματηρά μέτρα. Φτάσαμε στο αισχρό σημείο να πληρώνεις περισσότερο, όσο περισσότερα παιδιά έχεις. Αυτό δεν πρέπει να περάσει, γιατί θα είναι το πιο άδικο φορολογικό σύστημα στον κόσμο. Η Συνομοσπονδία μας παλεύει και θα παλέψει σκληρά, για να μη περάσει. Και στον δίκαιο αυτόν αγώνα θέλει όλους τους πολύτεκνους στο πλευρό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου