Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Σεβαστείτε τον λαό που υποφέρει, ενωθείτε, αλλιώς χανόμαστε όλοι!..


Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης

ΑΝΑΠΟΔΟΣ ΜΗΝΑΣ ο Ιούνιος, καθώς έφερε τα επάνω κάτω στη δόλια πατρίδα. Με τον πρωθυπουργό της να εκσφενδονίζει στις 11 του μηνός το λουκέτο στην ΕΡΤ, όπερ οδήγησε στην αποχώρηση Κουβέλη. Και με τους εναπομείναντες δύο αρχηγούς να σχηματίζουν τη σημερινή δικομματική εκ 42 υπουργών και υφυπουργών, που βαδίζει σε αναμμένα κάρβουνα, επιμένουσα αλαζονικώς ότι θα εξαντλήσει την τετραετία!!! 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25η Ιουνίου η… μουτρωμένη Νέα Δημοκρατία (του 22 %) συγκυβερνά με πρωθυπουργό τον Σαμαρά, ενώ το… μεθυσμένο ΠΑΣΟΚ (του 4,5%) με αντιπρόεδρο τον Βενιζέλο κορδώνεται ότι «θύει και απολύει». Βεβαίως, αμφότεροι οι αρχηγοί χαίρουν της άκρας εμπιστοσύνης της τρόικας, τόσο που ο παντοδύναμος Σόιμπλε έσπευσε να… αποδεχθεί την (προφανώς διατεταγμένη) πρόσκληση Στουρνάρα για να μας κουβαληθεί εδώ τον Ιούλιο, θέτοντας σε κρυφό πειρασμό τους πάσης προελεύσεως Ελληνες ακτιβιστές…

ΑΝΑΠΟΔΟΣ πράγματι μήνας ο Ιούνιος, με την άτεγκτη ιστορία να εφιστά την προσοχή μας σε σημαδιακά γεγονότα που συνέβησαν τέτοιες μέρες και έχουν πάντα τη διδακτική σημασία τους, όπως: Σαν σήμερα, στις 30 Ιουνίου του 1993, ο Αντώνης Σαμαράς (που μόλις είχε ανατρέψει την κυβέρνηση Μητσοτάκη), ίδρυε με παρορμητική σπουδή την «Πολιτική Ανοιξη», ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ κόμμα, που έλαβε 4,9 %, έπεσε στο 2% και έσβησε άδοξα στα τέλη του 2004. Η επιστροφή στο μαντρί δεν άργησε...

ΙΟΥΝΙΟ ΜΗΝΑ του 1946 ο Νίκος Ζαχαριάδης, αρχηγός του ΚΚΕ, κήρυξε τον δεύτερο εμφύλιο πόλεμο με εμπρηστικό άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» της 29ης Ιουνίου υπό τον τίτλο «Τραβάμε για εμφύλιο πόλεμο». Ο Ζαχαριάδης είχε διατάξει αποχή του ΚΚΕ από τις εκλογές της 31ης Μαρτίου του 1946 (σε αντίθεση με τον διευθυντή του «Ριζοσπάστη» Κώστα Καραγιώργη, που πίστευε ότι η Αριστερά θα κέρδιζε 100 έδρες αν έπαιρνε μέρος στις εκλογές). Ο εμφύλιος που ξεκίνησε με την επίθεση του καπετάν Μπαρούτα στο Λιτόχωρο, ακριβώς την ημέρα των εκλογών, κράτησε 40 μήνες και αφάνισε την Ελλάδα. Οφείλεται δε κατά μέγα μέρος στο πείσμα και την αλαζονεία ενός παρορμητικού πολιτικού ηγέτη...

ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ του 1874 ο τότε πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης δημοσίευσε στους «Καιρούς» του Πέτρου Κανελλίδη το περίφημο άρθρο του με τον τίτλο «ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;», με το οποίο στηλίτευε το σάπιο πολιτικό σύστημα και επέκρινε τον τότε βασιλέα Γεώργιο για τις αυταρχικές ενέργειές του. Ηταν ο ίδιος που είπε τη φράση «Δυστυχώς επτωχεύσαμε» όταν η πατρίδα πνιγόταν στα θηριώδη δάνεια και είχε καταντήσει έρμαιο των ξένων «προστατών», όπως καλή ώρα σήμερα. Ο Τρικούπης έπεσε και αυτός θύμα της αλαζονείας του, έχασε τις εκλογές από τον ασήμαντο τότε Γουλιμή, αυτοεξορίστηκε στη Γαλλία, όπου και πέθανε ξεχασμένος σε ένα φτωχό ξενοδοχείο… 

ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ τίποτε για τα καθ’ ημάς όλα αυτά; Σημαίνουν ότι τη μοίρα της δόλιας πατρίδας γράφουν σχεδόν πάντοτε τα ΜΟΙΡΑΙΑ ΛΑΘΗ των ηγετών της. Και οι τρεις ηγέτες που ήλθαν σήμερα στην επικαιρότητα, λόγω επετειακών γεγονότων, από τον Σαμαρά ώς τον Ζαχαριάδη και τον Τρικούπη, διέπραξαν λάθη, οφειλόμενα κατά κανόνα στην αλαζονεία και στις παρορμήσεις τους. Αλλά και στο ότι, σε πολύ κρίσιμες ώρες, δεν έβαλαν πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας και όχι το δικό τους. Τέτοιες, πολύ κρίσιμες ώρες, ζει και σήμερα η πατρίδα. Ο λαός της που τόσο υποφέρει, περιμένει από την πολιτική ηγεσία -και την από δω και την από κει- τον ύψιστο δυνατό πατριωτισμό, με ύψιστο στόχο την εθνική ενότητα και ύψιστη αποστολή τη λύτρωση της χώρας από την ξένη κατοχή!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου