Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Οικουμενικός Πατριάρχης: ''Η Eκκλησία δεν πρέπει να μετατραπεί σε εθνικιστικό εργαλείο''

DSC 05391
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Την ελπίδα ότι ο λαός της Ουκρανίας θα ξεπεράσει την εκκλησιαστική διαίρεση που υπάρχει στην χώρα, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με αφορμή τους εορτασμούς για τα 1025 χρόνια από την βάπτιση των Ρως.
"Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφράζει την λύπη και την ανησυχία του για τις αναδυόμενες διασπάσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία", αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε επίστολή του προς τον Ουκρανικό λαό ο κ. Βαρθολομαίος.
Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπενθυμίζει ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο "μέσα από την αγάπη και το διάλογο, προκειμένου να ξεπεραστεί η καταστροφική διάσπαση."
"Αυτή είναι η προσευχή και η επιθυμία όλων μας, να είναι ενωμένος ο λαός της Ουκρανίας με την κοινή πίστη", προσθέτει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Σε άλλο σημείο ο κ. Βαρθολομαίος υπογραμμίζει ότι "η Εκκλησία δεν πρέπει να μετατραπεί σε ένα εθνικιστικό εργαλείο", ενώ προσθέτει πως "η πραγματική ενότητα του λαού μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της Εκκλησίας."
Κλείνοντας την επιστολή του ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, εξέφρασε την λύπη του που δεν μπόρεσε να παραστεί και να μοιραστεί την χαρά των εορτασμών και να ευλογήσει τον λαό, ενώ ανέφερε ότι "η ενότητα στην Ουκρανία είναι αναγκαία για όλους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου