Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Πότε και πως θα υποβληθούν οι αιτήσεις για μετάταξη σε διοικητικές θέσεις του Υπ. Παιδείας - Τα μόρια

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε κατηγορίες, κλάδους και ειδικότητες συναφείς με τις θέσεις για μετάταξη καλούνται από την 14-8-2013 έως και την 23-8-2013, να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης, προκειμένου να συνταχθούν οι αξιολογικοί πίνακες βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις.
Οι αιτήσεις προτίμησης υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε ειδικά διαμορφωμένη για το σκοπό αυτό ηλεκτρονική σελίδαhttp://teachers.exams.minedu.gov.gr του Υ.ΠΑΙ.Θ..Παράλληλα με την αίτηση προτίμησης οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν και τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη για την μοριοδότησή τους και την κατάταξή τους σε αξιολογικούς πίνακες.

Τα μόρια που οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν μέσω των, κατά την προηγούμενη παράγραφο, ηλεκτρονικών αιτήσεων αφορούν τα κάτωθι:
α) τη συνολική τους προϋπηρεσία,
β) τους οικογενειακούς λόγους,
γ) τις συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν,
δ) την κατοχή επιπλέον πτυχίων,
ε) την κατοχή μεταπτυχιακών και
στ) την κατοχή διδακτορικών.
Η μοριοδότηση των τριών πρώτων κριτηρίων γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 16 του π.δ. 50/1996 (Α` 45), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Η δήλωση των ανωτέρω στοιχείων επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ανακρίβεια ή αναλήθεια ο εκπαιδευτικός διώκεται πειθαρχικά.
Οι εκπαιδευτικοί που θα υποβάλουν αίτηση προτίμησης έχουν την υποχρέωση να επισκεφθούν την διεύθυνση εκπαίδευσης της οργανικής τους θέσης για να δηλώσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της ηλεκτρονικής αιτήσεως. Οι Δ/νσεις θα καταγράψουν τον αριθμό πρωτοκόλλου των αιτούντων και θα ελέγξουν την ταυτοπροσωπία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου