Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ποιοι εκπαιδευτικοί και για ποιες θέσεις μπορούν να κάνουν αίτηση μετάταξης

Σε επικοινωνία μας με το αρμόδιο Τμήμα του υπουργείου Παιδείας ενημερωθήκαμε ότι:
1. Δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάταξης σε διοικητικές θέσεις έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί ασχέτως εάν αυτοί κατέχουν οργανική θέση ή βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ. Ο χαρακτηρισμός των πλεοναζόντων δεν είναι προσωπικός (ο τάδε εκπαιδευτικός είναι πλεονάζων) αλλά αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών κάποιου κλάδου μίας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (π.χ. στην Διεύθυνση Κέρκυρας πλεονάζουν 8 Θεολόγοι).
2. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κάνουν αίτηση για μετάταξη σε όλες τις περιοχές που δίνονται θέσεις για τον κλάδο τους ανά την Ελλάδα.
Η αίτηση μετάταξης δεν αφορά στις περιοχές της Διεύθυνσης στην οποία ανήκει ο εκπαιδευτικός ούτε της Περιφερειακής Διεύθυνσης αλλά ολόκληρης της χώρας. Υπήρξε μια μικρή επιφύλαξη από τον υπάλληλο με τον οποίο μιλήσαμε ο οποίος μας είπε «παντού σε όλη την Ελλάδα, μέχρι στιγμής». Πιθανότατα θα υπάρξουν διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας. (σχόλιο αναγνώστη στο ίδιο ιστολόγιο thriskeftika : Από τη ΔΔΕ Ιωαννίνων: Σας ενημερώνουμε ότι, οι δύο (2) προτιμήσεις τις οποίες έχουν δικαίωμα οι παιδευτικοί να δηλώσουν αφορούν όχι μόνο την οικεία Περιφέρεια αλλά όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της Χώρας. http://dide.ioa.sch.gr/sp/?p=7521)
3. Στη φόρμα που συμπληρώνουν όσοι υποβάλουν αίτηση μετάταξης και στις δύο (2) προτιμήσεις υπάρχουν όλες οι θέσεις για μετάταξη ασχέτως κλάδου. Έτσι για παράδειγμα εάν κάποιος Θεολόγος προσπαθήσει να υποβάλει αίτηση θα δει στον κατάλογο των επιλογών και τις επιλογές μετάταξης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στις οποίες προφανώς δεν μπορεί να μεταταχθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στις Υπουργικές αποφάσεις. Επικοινωνήσαμε με το τεχνικό Τμήμα, το οποίο αναγνώρισε την ατέλεια του Συστήματος που οφείλεται στον περιορισμένο χρόνο μέσα στον οποίο ετοιμάστηκε η εφαρμογή. Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι οι Θεολόγοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετάταξης επιλέγοντας διευθύνσεις εκπαίδευσης ή ΙΕΚ περιοχών στις οποίες έχουν δοθεί θέσεις για Θεολόγους με τη σχετική Υπουργική Απόφαση.

Εάν υπάρξουν οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινίσεις θα επανέλθουμε.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ: 

Πως υπολογίζονται τα μόρια όσων θα κάνουν Αίτηση για μετάταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου