Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζει να διχάζει το μάθημα των θρησκευτικών

Με δριμύτητα απάντησε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στις δηλώσεις της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση περί κατάργησης της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία.
Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης της καταλόγισε «ιδεοληπτικές αγκυλώσεις» και «συνωστισμό εμμονών».
«Ειλικρινά απορώ πώς σε καιρούς τόσο κρίσιμους για την πατρίδα και το έθνος, κατά τους οποίους η Εκκλησία στέκεται με όλες της τις δυνάμεις αρωγός στην κοινωνία, ιδιαίτερα μάλιστα στα πιο αδύναμα μέλη της, η κ. Ρεπούση έχει την πολυτέλεια να ασχολείται τόσο παθιασμένα με τις βαθύτατες προκαταλήψεις της», σχολίασε ο κ. Κονιδάρης.
«Τέτοιες ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και τέτοιος συνωστισμός εμμονών νομίζω ότι δεν έχουν θέση σε μία σύγχρονη κοινωνική και προοδευτική Ελλάδα», πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ, χθες αίσθηση προκάλεσε και η άποψη που εξέφρασε οβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης ότι τα θρησκευτικά πρέπει να αλλάξουν χαρακτήρα «σε μια εποχή που επικρατεί η μισαλλοδοξία και ο θρησκευτικός φανατισμός».
Η επίσημη θέση του υπουργείου Παιδείας εκφράστηκε πάντως από τον υφυπουργό Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, ο οποίος δήλωσε: «Η άποψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία. Μόνον η διδαχή μιας συντηρητικής μελέτης των θρησκευτικών, δεν αρκεί για να αναπτύξει τη θρησκευτική συνείδηση των θρησκειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου