Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Με πολύ μεγάλη επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικών Συμβούλων

Η ΠΕΣΣ πραγματοποίησε στις 23 & 24 Νοεμβρίου στην Κόρινθο με πολύ μεγάλη επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικών Συμβούλων, σε συνεργασία με το ΠΕ.Τ της ΠΕΣΣ στην Πελοπόννησο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΣΣ παραβρέθηκαν και απηύθυναν μεταξύ άλλων χαιρετισμό, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου, ο Δήμαρχος Κορινθίων, ο Διευθυντής Σπουδών του Μεταπτυχιακού προγράμματος του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Δ/ντης Σπουδών Α΄θμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ και ο Πρόεδρος της ΔΟΕ.
Στο Συνέδριο περισσότεροι από 700 Σύνεδροι παρακολούθησαν ομιλίες από τους προσκεκλημένους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές κ.κ. Ματσαγγούρα Ηλία, Τριλιανό Αθανάσιο, Μικρόπουλο Αναστάσιο και Μπαγάκη Γιώργο, καθώς και 300 εισηγήσεις, στρογγυλά τραπέζια και αναρτημένες εργασίες Σχολικών Συμβούλων, μελών ΔΕΠ και Εκπαιδευτικών της πράξης, στο πλαίσιο της θεματικής του Συνεδρίου που αφορούσε τις «Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις».
Με το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριό της η ΠΕΣΣ κάνει για πρώτη φορά από την ίδρυση του θεσμού μέχρι σήμερα προσπάθεια οργανωμένης συμμετοχής των Σχολικών Συμβούλων στο δημόσιο διάλογο και δρομολογεί την ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων και διαλόγου για ζητήματα της Εκπαίδευσης καθώς και σύζευξης της έρευνας και των Πανεπιστημίων με το σώμα των Εκπαιδευτικών.
Η προσπάθεια αυτή της ΠΕΣΣ θα συνεχισθεί με το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο το οποίο ανακοινώθηκε ήδη και θα πραγματοποιηθεί το 2014 στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Εκπαιδευτικές Πολιτικές» καθώς και με το περιοδικό της ΠΕΣΣ «Θεωρία & Πράξη στην Εκπαίδευση».
Ευχαριστούμε όλους όσους βόηθησαν για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου, καθώς και τους Συνάδελφους που συμμετείχαν στο 1ο Συνέδριο της ΠΕΣΣ από όλες τις Εκπαιδευτικές περιφέρειες της Ελλάδος, ενδυναμώνοντάς μας να συνεχίσουμε την πορεία που ξεκινήσαμε στις 23 Νοεμβρίου 2013 στην Κόρινθο.

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΠΑΡΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                         ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου