Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Παλινδρομιστής μετρητών

Τα κανάλια είναι οι αγγελιαφόροι της εξουσίας. Σας δείχνουν με το δάχτυλο τους στόχους της ζωής σας. Αυτούς που βολεύουν το γκουβέρνο...

Αγιες ημέρες. Κατάνυξη; Οχι ακριβώς. Οι διαχειριστές εγκεφάλων στην ελληνόφωνη πολυκατοικία δεν αρέσκονται ιδιαίτερα στην προβολή-επιβολή τέτοιου είδους μοντέλων συμπεριφοράς. 

Το ειδικό τέλος κατανάλωσης πνεύματος φαντάζει στους καναλάρχες πολύ ακριβό και γι' αυτό δίνουν τα ρέστα τους στην κατανάλωση οινοπνεύματος χαμηλοτάτης ποιότητος - από μπόμπα και κάτω. Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών είναι, σκέφτονται και νιώθουν αυτά ακριβώς που βλέπουμε στις οθόνες μας (μπούτι, στήθος, μετρητά, χάχανα με τους φορομπήχτες, φιλοφρονήσεις με τους φαύλους και τούρκικα). Αρα δεν θέλουν να παίξουμε εμείς οι χαχόλοι με τα επικίνδυνα όπλα που ονομάζονται σκέψη, ιδεολογία, ευσέβεια και βάθος συναισθήματος. Θέλουν να μας φιλοξενήσουν στο γήπεδό τους, το οποίο περιγράφηκε λίγες αράδες πριν, αλλά καλό είναι να παρατεθεί εκ νέου (μπούτι, στήθος, μετρητά, χάχανα με τους φορομπήχτες, φιλοφρονήσεις με τους φαύλους και τούρκικα). Οποτε παίζουν εκτός έδρας, κινδυνεύουν να χάσουν την υλική παντοκρατορία τους. Αν οι τηλεθεατές αποκτήσουν συνείδηση, επίγνωση, τάσεις για... αρετή και υψηλή αισθητική, θα δυσκολέψει πολύ ο αγώνας στα μαρμαρένια αλώνια της τηλεθέασης. Θα ξεβολευτούν οι άνθρωποι που πορεύονται με το ξεβόλεμα των άλλων.

Λάουρα

Παράδειγμα θέλετε; Ο Γιώργης ο Λιάγκας. Συμπαθέστατος. Σαν το μάτσο με τα ευρώπουλα που κραδαίνει στους λιμασμένους, ανέργους, αποκαμωμένους, συντετριμμένους, απελπισμένους και τελματωμένους τηλεθεατές. Το πιάνει, το γυρνάει, το τανύζει, το δείχνει και το ξαναδείχνει. Πού θα πάει; Θα τσιμπήσει ο τηλεκοκοβιός για να συμμετάσχει στην κλήρωση. 5.000 ευρώ μετρητά και ένας ψυγειοκαταψύκτης. Αμέ! Και μάτσο τα χιλιάρικα και ψυγειοκαταψύκτης για να απιθώσεις μέσα του την αισθητική σου. Ωραίος δημοσιογράφος με ειδικότητα «παλινδρομιστή μετρητών»! Χαχαχα. Μόλις χορτάσουν οι οφθαλμοί από λεφτόλουτρο, πάμε και στο κανονικό το μπανιστήρι - με επίχρισμα το όνομα του Αϊ-Βασίλη! «Η Λάουρα ως σέξι Αγιοβασιλίτσα μαθαίνει τουμπάο» μας ενημερώνει η κατανυκτική εκπομπή. Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, στη λέξη «Αγιοβασιλίτσα» το «άλφα» είναι κεφαλαίο - ίσα με το μπόι της καλλιέπειας του Λιάγκα, μη τυχόν και νομίσει ο ζαπαριστής ότι μπήκε σεξ και μίνι σε μη εποχικό... προϊόν.


Αυτοί είναι. Αυτοί ήταν. Τέτοιοι θα παραμείνουν. Απ' όλους τους ανθρώπους στην επικράτεια, αυτοί επιλέχθηκαν. Είναι οι μόνοι κατάλληλοι για να ανοιγοκλείνουν τους ρουμπινέδες της κυρίαρχης ιδεολογίας.

Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου