Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ετήσιο Μνημόσυνο του ιδρυτού της ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Σπυρίδωνος Βλάχου

Σήμερα 12 Δεκεμβρίου 2013 εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο ιστορικό και περιάκουστο καθολικό της Ιεράς Μονής-Σχολής Βελλάς με τη συμμετοχή ιερέων και λαϊκών φοιτητών της Ακαδημίας, προεξάρχοντος του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Α.Ε.Α. Βελλάς Αρχιμ. Δημητρίου Αργυρού. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο του ιδρυτού της Σχολής  Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Σπυρίδωνος Βλάχου.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 102 ετών από την ίδρυσή της ακολούθησε φιλολογικό μνημόσυνο με τη συμμετοχή καθηγητών της Σχολής και καλεσμένων καθηγητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Αγαθοκλής Τσατσούλης, καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απόφοιτος του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς ο οποίος μίλησε για το πρόσωπο και την προσφορά του Σπυρίδωνα στη Σχολή και  στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση επί του θέματος.

Το φιλολογικό μνημόσυνο έκλεισε με μουσική εκδήλωση από τη χορωδία της Ακαδημίας, η οποία απέδωσε επίκαιρους θρησκευτικούς ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα.

Ακολουθεί  φωτογραφικό υλικό.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου