Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

MKO, και νεοαποικιοκρατία στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια (1999-2013)

Οι τελευταίες σχετικές με τις ΜΚΟ αποκαλύψεις, αποκάλυψαν ένα κομμάτι μόνο –το συσχετιζόμενο με την διαφθορά και την ευνοιοκρατία– της σκανδαλώδους δραστηριότητας στην οποία είχαν επιδοθεί ποικίλες ΜΚΟ του «κλίματος ΓΑΠ» κατά τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα. Οι απάτες αυτές, όμως, υπήρξαν το κερασάκι μιας τεράστιας τούρτας «χαμηλής έντασης» πολιτικής δραστηριότητας των ΜΚΟ στην Ελλάδα, που συστηματικά προωθούσαν εντός της χώρας μας αλλότρια γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Στο Άρδην, έχουμε πραγματοποιήσει την σχετική συζήτηση εδώ και μια δεκαπενταετία, αρχής γενομένης από τους βομβαρδισμούς της Σερβίας, και του ρόλου που ανέλαβαν οι δυτικές ΜΚΟ ως νέοι «ιεραπόστολοι» των σύγχρονων αποικιακών ασύμμετρων πολέμων.
Στη συνέχεια, η έρευνά μας επεκτάθηκε στην Ελλάδα, όπου συστηματικά αναλύσαμε τον ρόλο που έπαιξαν διάφορα «ιδρύματα» και ΜΚΟ –αρχής γενομένης από την χούντα– στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά ζητήματα διαμόρφωσης της εξωτερικής μας πολιτικής, της ευθυγράμμισής με τον “λόγο του κυρίου” (his master’s voice…) είτε σε ό,τι αφορά στις αξιώσεις της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, είτε της γερμανικής, είτε -βέβαια- της νεο-οθωμανικής.
Συγκεντρώνουμε εδώ όλα τα κείμενα που κατά καιρούς δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό μας, και που φωτίζουν σφαιρικά και σε βάθος το ζήτημα. Διότι τα κατεστημένα ΜΜΕ, προσπαθούν να το περιορίσουν μόνο σε αυτό που φαίνεται, και όχι σε αυτό που είναι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου