Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Νέα εγκύκλιος για τον τρόπο λειτουργίας της Τράπεζας Θεμάτων

Νέα εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας στην οποία καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τη λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων. Στην εγκύκλιο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «Κάθε λύκειο (ημερήσιο ή εσπερινό ΓΕΛ, ημερήσιο ή εσπερινό ΕΠΑΛ) καταρτίζει το πρόγραμμα των προαγωγικών εξετάσεων της Α΄ τάξης  ημερησίου και εσπερινού λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) και Β΄ τάξης εσπερινού  ΓΕΛ, το οποίο κοινοποιεί ηλεκτρονικά μέχρι και τις 23 Μαΐου 2014, στην οικεία Διεύθυνση Δ.Ε. και ενημερώνει τη σχετική ιστοσελίδα της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – Διόφαντος, με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα myschool».
Όσον αφορά τον τρόπο κλήρωσης των θεμάτων η εγκύκλιος αναφέρει: «Την ημέρα των εξετάσεων κατά συγκεκριμένο μάθημα και λύκειο, ο Διευθυντής και ο οικείος ή οι οικείοι διδάσκοντες με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει το σχολείο για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα myschool, θα κληρώνουν (δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα άλλα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών, της Ελληνικής Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και των Αρχαίων Ελληνικών) με απόλυτη τυχαιότητα, το 50% των θεμάτων που θα εξετασθούν οι μαθητές στην εξέταση του συγκεκριμένου μαθήματος που θα ακολουθήσει. Λαμβάνεται μέριμνα ώστε τα τελευταία αυτά μαθήματα να εξετάζονται τη δεύτερη πρωινή βάρδια για τα σχολεία που λειτουργούν πρωί».
Σημαντική επίσης είναι η πρόβλεψη ότι «Στις επαναληπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου οι μαθητές λαμβάνουν θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων όπως και στις εξετάσεις Ιουνίου». Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρονται και τα σχολεία που εξαιρούνται από την εφαρμογή του μέτρου της Τράπεζας Θεμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου