Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Η οφειλή στο έθνος

Μία από τις μεγαλύτερες ατιμίες που μπορούσε να κάνει κάποιος στην αρχαιότητα ήταν η ασέβεια προς τους νεκρούς, ακόμη και προς εκείνους που άφησαν οι εχθροί στο πεδίο της μάχης. Η ταφή και η απόδοση τιμών ήταν ιερές υποχρεώσεις για τους Έλληνες. Η παράβαση του θείου νόμου στο πεδίο της συγκροτημένης κοινωνίας επέφερε την τιμωρία από τον νόμο (την εσχάτη των ποινών).

Ως νόμιμοι κληρονόμοι του ανεκτίμητου θησαυρού της παράδοσής μας, έχουμε την ίδια υποχρέωση. Να τιμούμε τους προγόνους μας και να μεριμνούμε για τη δικαίωση των επικών αγώνων τους για το πολυτιμότερο αγαθό επί γης: την ελευθερία.

Νέοι, ηλικιωμένοι, μεσήλικες, βρέφη, μικρά παιδιά, πότισαν με το αίμα το δέντρο της ελευθερίας. Όνειρα «κόπηκαν» στη μέση, οικογένειες διαλύθηκαν, χωριά πυρπολήθηκαν, ιερείς σύρθηκαν σαν σφάγια σε δρόμους, ποταμοί δακρύων χύθηκαν και οι οιμωγές των Ελλήνων έσκισαν τα παραπετάσματα της πλάσης μέχρι να φτάσουν στους ουρανούς και να ακουστούν από τον Θεό που πάντοτε υπηρέτησε το Γένος μας.
 
Ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο «Χίτλερ της Ανατολής», αποτελεί δομικό και διαρκώς «αποθεούμενο» στοιχείου της τουρκικής ιστορίας. Οι Πόντιοι παραμένουν αδικαίωτοι για τη συστηματική και προσχεδιασμένη γενοκτονία τους από τις ορδές των Νεότουρκων.

Οι Κωνσταντινουπολίτες, οι Σμυρνιοί, ο ανθός του Ελληνισμού, αφέθηκαν βορά στη μάστιγα της Ασίας. Οι περιουσίες των ομοεθνών μας καταπατημένες, τα ιερά μας συλημένα και κάθε τόσο εξαγγέλλεται η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!

Ταυτόχρονα, στη Θράκη το προξενείο της γείτονος προκαλεί και σχεδιάζει την αφαίρεση τμήματος της δικής μας επικράτειας και την προσάρτησή του στην Τουρκία. Κι εμείς, σε επίπεδο κορυφής, αντί να εγείρουμε ζητήματα όπως η επιβολή διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, η αναγνώριση των ελληνικών ολοκαυτωμάτων, η καταβολή αποζημιώσεων από την πατρίδα του κ. Ερντογάν προς τους Έλληνες που υπέστησαν τα πάνδεινα, εγκρίνουμε τα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα της ΕΕ που κατευθύνονται σε αυτή την απολυταρχική χώρα!
Και ανεχόμαστε ελληνόφωνους βουλευτές να προωθούν τα συμφέροντα των διωκτών μας εντός του ναού της δημοκρατίας!
Η οφειλή μας στο έθνος είναι μία: Να πράξουμε τα δέοντα…

ΥΓ: Το παρόν αφιερώνεται στη Σάνο Χάλο (Ευθυμία Βαρυτιμίδου), την «αρχόντισσα του Πόντου» ή «γιαγιά των Ποντίων», που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 105 ετών.

Πηγή «Κυριακάτικη Δημοκρατία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου