Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ο πνευματικός πατέρας υποδέχθηκε τα παιδιά του


Του Αιμίλιου Πολυγένη

Τους άρρηκτους δεσμούς σεβασμού και αγάπης που συνδέουν τους Μητροπολίτες των Νέων Χωρών με το Οικουμενικό Πατριαρχείο επιβεβαίωσαν κατά την επίσκεψή τους στο Φανάρι, την καρδιά της Ορθοδοξίας, οι νέοι Μητροπολίτες Ιωαννίνων Μάξιμος και Ελασσώνος Χαρίτων.

Οι νεοεκλεγέντες αρχιερείς επισκέφθηκαν καθηκόντως τον Παναγιώτατο προκειμένου να πάρουν την ευχή και την ευλογία του λίγο πριν από την έναρξη της νέας διακονίας που τους εμπιστεύτηκε η Εκκλησία.

Μετά τη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη των εργασιών της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο κ. Βαρθολομαίος προσκάλεσε τους νεοεκλεγέντες να παρακαθίσουν σε επίσημο γεύμα.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε τόσο στην πνευματική αναφορά που πρέπει να έχουν οι Μητροπολίτες των Νέων Χωρών με το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και στη διοικητική σχέση τους με την Εκκλησία της Ελλάδος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της Πατριαρχικής και Συνοδικής Πράξης του 1928.

Ο κ. Βαρθολομαίος εξήρε το ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικο και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και ειδικά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΜΚΟ της "Αποστολή".

Από την πλευρά του ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Παναγιώτατο για την θερμή υποδοχή και την αγάπη του προς το πρόσωπό τους.

Επίσης ευχαρίστησε τους Σεβασμιώτατους Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο για την ενεργή συμπαράσταση και βοήθεια τους στο φιλανθρωπικό και κοινωνικο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα.



http://romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio/oikoumeniko-patriarxeio/25428-2014-07-17-15-54-30


1 σχόλιο:

  1. Αθεολόγητο το άρθρο αυτό. Ποιος πνευματικός πατέρας και ποια πνευματικά παιδιά;; Δεν έχουμε Παπισμό εδώ. Πρώτος μεταξύ ίσων είναι ο Βαρθολομαίος προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή