Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Αρχιεπίσκοπος:"Απαθής η Ε.Ε. απέναντι στη σφαγή των Χριστιανών"


Ι.Α.Α. Την βαθύτατη ανησυχία και θλίψη του για την τραγωδία που βιώνουν ιδιαίτερα οι χριστιανικοί πληθυσμοί στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής, εξέφρασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε χθες το απόγευμα στην Αρχιεπισκοπή με τον Πρίγκιπα Ελ Χασάν μπιν Ταλάλ, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας.

Τον Πρίγκιπα και τα μέλη της συνοδείας του υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης και ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Μακαριωτάτου, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

“Δεν μπορεί η Μέση Ανατολή να φλέγεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να παραμένει αμέτοχη, παθητικός παρατηρητής, μπροστά στις διώξεις των χριστιανικών πληθυσμών, αλλά και στον ευτελισμό της αξίας του ανθρώπινου προσώπου και της ανθρώπινης ζωής”, σημείωσε ο Μακαριώτατος, ζητώντας από τον Πρίγκιπα Χάσαν μπιν Ταλάλ, να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην εμπέδωση ενός κλίματος αδελφοσύνης και ειρήνευσης στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Πρίγκιπας αναφέρθηκε αρχικά στις συναντήσεις που είχε τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, όσο και με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, κ. Δ. Αβραμόπουλο, τον οποίο και συνεχάρη για την ανάληψη ενός εξαιρετικά σημαντικού χαρτοφυλακίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη θερμή υποδοχή και τους λόγους του, μίλησε για την αξία της συνάντησης των πολιτισμών μέσα από την επιστροφή στις κοινές πηγές και τόνισε ότι η Πάνσοφος Αγία Αικατερίνη και η Μονή του Σινά είναι σύμβολο καταλλαγής και πρότυπο αλληλοκατανόησης και ειρηνικής συνύπαρξης διαφορετικών λαών μέσα στους αιώνες.

“Είναι η μόνη περιοχή, που δεν χύνεται αίμα στην Μέση Ανατολή. Θέλουμε τον Χριστιανισμό στην αρχέγονη κοιτίδα του”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πρίγκιπας αναφέρθηκε επίσης και στην αγαστή συνεργασία που είχε στη Γενεύη με τον μακαριστό Μητροπολίτη Ελβετίας Δαμασκηνό.

Τέλος, εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός ότι ο οικονομικός ανταγωνισμός για τον έλεγχο και τη διαχείριση των ενεργειακών πόρων κοστίζει χιλιάδες ζωές αθώων ανθρώπων.

Ο Πρίγκιπας προσέφερε στον Μακαριώτατο σε ένδειξη ευχαριστιών για τη συνάντηση, μία τρίτομη πολυτελή έκδοση της Παλαιάς Διαθήκης, της Καινής Διαθήκης και του Κορανίου.
http://ierovima.gr/pages/article.aspx?id=7227


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου