Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΙΕΠ: Ερωτηματολόγιο προς Σχολικούς Συμβούλους για τη διδακτέα-εξεταστέα ύλη των μαθημάτων Λυκείου



Ζητούνται απόψεις των Σχολικών Συμβούλων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (α) για την επάρκεια του διδακτικού χρόνου και (β) για στοιχεία της ύλης που θα μπορούσαν να αφαιρεθούν

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο πλαίσιο της διαδικασίας διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης πρότασης για τον εξορθολογισμό της διδακτέας – εξεταστέας ύλης των μαθημάτων του Λυκείου που εξετάζονται με θέματα που προέρχονται κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ζητά τις απόψεις των Σχολικών Συμβούλων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (α) για την επάρκεια του διδακτικού χρόνου και (β) για στοιχεία της ύλης που θα μπορούσαν να αφαιρεθούν.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι ,ετά την είσοδό τους στην πλατφόρμα του Ερωτηματολογίου, θα πρέπει να επιλέξουν Τύπο Λυκείου, Τάξη και Μάθημα / Κλάδο για να προχωρήσουν στην καταγραφή των παρατηρήσεών τους σχετικά με την κάλυψη της διδακτέας - εξεταστέας ύλης στα γνωστικά αντικείμενα που εξετάζονται κατά 50% με θέματα της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι παρατηρήσεις θα πρέπει να αφορούν όλα τα μαθήματα που εποπτεύονται από την ειδικότητα των Σχολικών Συμβούλων .

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα πρέπει να καταγράψουν τις παρατηρήσεις τους για τα μαθήματα της ειδικότητάς σας στους διαφορετικούς τύπους Λυκείου που έχουν στην εκπαιδευτική περιφέρειά τους (Ημερήσιο ΓΕΛ, Εσπερινό ΓΕΛ, Ημερήσο ΕΠΑΛ, Εσπερινό ΕΠΑΛ, Καλλιτεχνικό, Μουσικό, Εκκλησιαστικό). Επισημαίνεται ότι ως διδακτικός χρόνος υπολογίζεται αυστηρά ο προβλεπόμενος σε ετήσια βάση από το αντίστοιχο ωρολόγιο πρόγραμμα (π.χ. για δίωρο ανά εβδομάδα γνωστικό αντικείμενο υπολογίζεται ότι πραγματοποιούνται περίπου 48 - 50 ώρες ανά διδακτικό έτος).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου