Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Πρέβεζα: συνάντηση θεολόγων και κοπή βασιλόπιτας

Πραγματοποιήθηκε χτες 4-2-2015 στην Πρέβεζα η προγραμματισμένη σύναξη των θεολόγων. Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος.

Ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Τριαντάφυλλος Σιούλης ευχαρίστησε εκ μέρους των θεολόγων τον Σεβασμιότατο κ. Χρυσόστομο για την όλη διοργάνωση της εκδήλωσης και την φιλοξενία και κατόπιν ενημέρωσε τους παρισταμένους για τα νέα δεδομένα όσον αφορά στο θέμα των απαλλαγών των μαθητών από το ΜτΘ, την Τράπεζα θεμάτων κ.λπ.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Επίκουρος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σταμάτης Πορτελάνος, ο οποίος μίλησε για το ρόλο του θεολόγου, τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο του ΜτΘ.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Χριστόφορος Μπέλλος μίλησε για την αξία του ΜτΘ, για θέματα που άπτονται των απαλλαγών των μαθητών, την αξιολόγηση και άλλα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και για την πολλή καλή συνεργασία με τους θεολόγους  και την Μητρόπολη.

Τέλος, τον λόγο πήρε ο Σεβασμιότατος κ. Χρυσόστομος ο οποίος αναφέρθηκε με τη σειρά του στο πολύ σπουδαίο και δύσκολο έργο των θεολόγων. Είπε πως είναι αναγκαίος ο υποχρεωτικός χαρακτήρας του ΜτΘ και μίλησε επίσης για την αναγκαιότητα, στην εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να διδάσκονται οι μαθητές μάθημα θρησκευτικών με ομολογιακό χαρακτήρα και στη συνέχεια, όταν μεγαλώνοντας αναπτύξουν την κριτική σκέψη, να μαθαίνουν και για τις άλλες θρησκείες. Είπε πως η στήριξή του προς τους θεολόγους είναι δεδομένη και πως προσβλέπει σε μελλοντική συνεργασία μαζί τους. 

Στη συνέχεια έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιότατο και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους παρισταμένους θεολόγους (δείτε περισσότερες φωτογραφίες). 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου