Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Έκφραση δυσφορίας της Διαρκούς Ιεράς Σύνοδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΤΑΜΙ



Aθήνα 14 Μαΐου 2015

Ανακοινωθέν
της Ιεράς Συνόδου

Τη στιγμή που ο τόπος μας διέρχεται μακροχρόνια και πολύπλευρη κρίση και η υπεύθυνη Κυβέρνηση δίνει τη μάχη για το αύριο της χώρας, δυστυχώς συνέβησαν κατά τις τελευταίες ημέρες ανησυχητικά γεγονότα, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και δεν ήταν δυνατό να μην απασχολήσουν τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο κατά τις πρόσφατες συνεδρίες του μηνός Μαΐου ε.ε.

1. Αρχηγός νεότευκτου πολιτικού κόμματος, προφανώς για λόγους πολιτικού ωφέλους, σχολίασε αρνητικά και διαμαρτυρήθηκε για την καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου στο ακριτικό χωριό Εχίνος της ορεινής Ξάνθης, η οποία πραγματοποιείται χάριν των Ορθοδόξων που εκείνη την ημέρα λόγω υπηρεσίας υποχρεούνται να ευρίσκονται εκεί. Με τη στάση του αυτή δείχνει να αγνοεί, ως μη ώφελε, την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη, οι οποίοι μάλιστα για τις δηλώσεις αυτές διαμαρτυρήθηκαν με δημοσιεύματα. Πρέπει να υπογραμμισθεί για όσους αγνοούν τα πράγματα στη Θράκη, ότι παρεμβάσεις μακρόθεν είναι επικίνδυνες, όπως και η καλλιέργεια διχαστικών τάσεων, σε περίοδο μάλιστα που η ενότητα πρέπει να επιδιώκεται και με θυσίες.

2. Εξ αφορμής της αφίξεως εκ Βενετίας των Τιμίων Λειψάνων της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, ύστερα από χίλια χρόνια και πλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του πρώτου κόμματος εξέφρασε απόψεις προσβλητικές για το θρησκευτικό συναίσθημα και τις παραδόσεις του λαού μας. Ο ίδιος ο λαός όμως, με την αθρόα και συνεχή συμμετοχή του στο Προσκύνημα και τις Ακολουθίες, δίνει ηχηρή απάντηση στα όσα ασεβώς διατυπώθηκαν και διασαλπίζει την πίστη και την αφοσίωσή του στα όσια και ιερά της Εκκλησίας μας.

Η Ιερά Σύνοδος εκφράζοντας τη λύπη της για τα όσα ατυχώς συνέβησαν και διετυπώθησαν, συγχαίρει τον ευσεβή λαό μας, τον φύλακα της Ορθοδόξου Παραδόσεως, τον οποίο με όλες τις δυνάμεις της και με στοργή διακονεί, και εύχεται ο Αναστάς Κύριος να καταυγάζει στις καρδιές όλων το ανέσπερο Φως της ελπίδας της Αναστάσεως, η δε Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα να συμπαρίσταται στον δύσκολο καθημερινό αγώνα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου