Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Άγιος Παϊσιος: ''Ο Θεός μας έδωσε τον καλύτερο Πατριάρχη''



Του Αιμίλιου Πολυγένη στην Εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Χαρμόσυνα θα ηχήσουν οι καμπάνες σήμερα, Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Είναι ο πρώτος επίσημος εορτασμός του Οσίου Γέροντος Παϊσιου του Αγιορείτου, μετά την αγιοκατάταξη του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο φετινός εορτασμός έχει διπλή ευλογία αφού στις λατρευτικές ακολουθίες θα προεξάρχει ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μετά από επίσημη πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου.

Η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη σ΄ αυτήν την κρίσιμη και ιστορική συγκυρία για την πατρίδα μας, αποτελεί βάλσαμο για τους Έλληνες που δοκιμάζονται σκληρά από τις εξελίξεις στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Επίσης ο θεολογικός λόγος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο από το μοναστήρι που βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσιου, αποτελεί ελπίδα ότι η Εκκλησία βρίσκεται πάντα στο πλευρό του λαού.

Ο Όσιος Γέροντας Παϊσιος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνδεόντουσαν με μακροχρόνια πνευματική σχέση, για την οποία ο Πατριάρχης μιλούσε συχνά.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Άγιον Όρος αμέσως μετά την εκλογή και ενθρόνιση του στον Θρόνο του Πρώτου της Ορθοδοξίας.

Τότε ο Άγιος Παϊσιος δήμοσια έκανε την εξής μαρτυρία: «Ο Θεός μας έδωσε αυτά τα δύσκολα χρόνια τον καλύτερο Πατριάρχη».

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 ανέγραψε στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τον μοναχό Παϊσιο Αγιορείτη, ο οποίος θα εορτάζει την ημέρα της κοιμήσεως του 12 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου