Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ναι στην Ευρώπη, ναι στην ενότητα



Έκκληση για ενότητα προς ολόκληρο τον ελληνικό λαό έκανε πριν από λίγο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Στη δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνει ότι η χώρα διάγει τις «κρισιμότερες στην πορεία του Έθνους μας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» ενώ ζητά από τον λαό να μην επιτρέψει «το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές» καθώς, όπως σημειώνει, «θα πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των επόμενων γενεών».

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του Αρχιεπισκόπου:

«Οι στιγμές που ζούμε είναι ίσως οι κρισιμότερες στην πορεία του Έθνους μας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Για κάθε θεσμό σε αυτή τη χώρα, για τα κόμματα, για την Εκκλησία, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα χωριστά...

Πάνω όμως από το καθετί και από τον καθένα υπάρχει η πατρίδα. Μας ενώνει όλους η αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο. Η αγωνία για το παρόν και το μέλλον του. Δεν μας χωρίζει τίποτε. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές μας. Θα πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των επόμενων γενεών. Στα παιδιά μας οφείλουμε να εγγυηθούμε μία Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. Μία Ελλάδα που θα προχωρά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπροστά, σάρκα από τη σάρκα του στενού πυρήνα της κοινής ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Ας μην διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με μόχθο οι οραματιστές αυτού του τόπου κέρδισαν. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο”»

1 σχόλιο:

  1. Για ποια Ευρώπη κόπτεται ο αρχιεπίσκοπος;
    Για την Ευρώπη της νομιμοποίησης της σεξουαλικής διαστροφής, της αθείας, της "πολιτικής ορθότήτας";

    ΑπάντησηΔιαγραφή