Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ο υπ. Παιδείας στη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου



Παρουσία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη πραγματοποιήθηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, είπε στους παρευρισκομένους:

Α. Καλούμαστε να αγωνιζόμαστε για αυτόν τον κόσμο και να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνατότητες στον συνάνθρωπο.

Β. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει παγιδευτεί και δεν έχει περιοριστεί μόνο στο στενό αγιαστικό της έργο. Βέβαια αυτό είναι το Α και το Ω, αλλά δεν εγκλωβίζεται μόνο σε αυτό. Το έργο αυτό επεκτείνεται και στην εξυπηρέτηση όλων των πτυχών των αναγκών των ανθρώπων. Ο Κύριος άλλωστε, έλεγε, να αγαπήσεις τον Θεό με όλη σου τη δύναμη και τον συνάνθρωπο σου σαν τον εαυτό σου".

Γ. Σε μια εποχή δύσκολη για όλους μας, καλείσαι να έρθεις βοηθός σε συνεργασία με όσους το θελήσουν. Σήμερα περιττεύει το να κοιτάει κανείς μόνο τον εαυτό του ή τις ομάδες του. Καλούμαστε να ανοίξουμε τα χέρια μας και τις καρδιές μας προς κάθε κατεύθυνση και να συνεργαστούμε. Εμείς, ως Εκκλησία, να συνεργαστούμε με την Πολιτεία, για να δούμε πού ακριβώς μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και πού μπορούμε να μειώσουμε τις αδυναμίες μας και έτσι όλοι μαζί να προχωρήσουμε και να παλέψουμε για αυτόν τον κόσμο".

Δ. Η πατρίδα μας κινδυνεύει, οι αξίες χάνονται, πιέσεις θα έρθουν ακόμη περισσότερες. Πρέπει να βρούμε κουράγιο. Ολοι οι Ιεράρχες αγωνίζονται προσεύχονται και με ό,τι δυνατότητα τους παρέχεται προσφέρουν στον συνάνθρωπο".


http://www.esos.gr/arthra/40225/o-yp-paideias-sti-heirotonia-toy-neoy-mitropoliti-kefallinias-dimitrioy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου