Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;



«Ο Ελληνισμός τελείωσε το 1922, όχι γιατί χάσαμε εδάφη και περιμαζέψαμε τους κοσμοπολίτες πρόσφυγες στη στενή ελλαδική αγκαλιά. Τελείωσε, γιατί το κράτος όπου συρρικνώθηκε ο Ελληνισμός είχε στηθεί από την αρχή (με τις ιδέες του Κοραή και τις λόγχες των Βαυαρών) σαν «εθνικό» κράτος με τις δάνειες αρχές του δυτικού εθνικισμού. Δηλαδή εξ ορισμού μη ελληνικό». ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

«Αν ο δυτικισμός ήταν μια εκφυλιστική ασθένεια που μας κατέστρεφε από πάνω, από το κεφάλι, ο ραγιαδισμός ήταν η ασθένεια που μας κατέτρωγε από κάτω, από την καρδιά και το ένστικτο». ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΙΑΚΑΣ

«Ο Ελληνισμός, για την ώρα, επέτυχε ως Γένος, αλλ’ απέτυχε ως κράτος. Και παρακαλώ νύχτα μέρα το Θεό, και το μέλλον, να με διαψεύσουν». ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ (15-6-1958).


Τελικά, δυστυχώς ο Ελύτης δεν διαψεύστηκε. Το ελληνικό κράτος απέτυχε. Ούτε φυσικά ο Ζιάκας. Παραμένουμε ραγιάδες με σκυμμένο το κεφάλι, τρομαγμένοι μήπως μας πετάξουν έξω από το ευρώ και την συνθήκη Σένγκεν. Δικαιώνεται απόλυτα ο Γιανναράς. Το κράτος μας είναι μη ελληνικό. Ήταν από την αρχή και εξακολουθεί να είναι και σήμερα ένα προτεκτοράτο των δυτικών. Η κυβέρνηση Τσίπρα σήμερα, έχει τυπικά τις καρέκλες της εξουσίας, αλλά όχι την ίδια την εξουσία.

Κάτι πρέπει να κάνουμε, για να ελευθερωθούμε, να γίνουμε τα πραγματικά αφεντικά στον τόπο μας.

ΥΓ. Τα πιο πάνω αποσπάσματα είναι από το βιβλίο του Αντώνη Χαλαμπαλάκη «ΑΝΤΙ-ΣΚΕΨΕΙΣ, Το ελλαδικό κράτος στο τραγικό της νεωτερικότητας» Ρόδος 2014.


http://hassapis-peter.blogspot.co.uk/2015/12/blog-post_79.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου